עוגת גבינה בנופי פאי של אפרת ליכטנשטט - השף הלבן

עוגת גבינה בנופי פאי של אפרת ליכטנשטט

מתגעגעים להודו? אפרת ליכטנשטט במתכון לעוגת גבינה עשירה שהיא גם באנופי פאי – שחיתות של בננה, קצפת וביסקוויטים שאתם חייבים לנסות

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה בנופי פאי של אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל תבנית עוגה:

מצרכים לתבנית בגודל 24:
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות חלב
לשכבת הבננות:
  • 150 גרם ריבת חלב
  • 4-5 בננות (תלוי באיזה רוחב תפרסו אותן)
לשכבת הגבינה:
  • 1 חבילת מסקרפונה (250 גרם) השף הלבן
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 5-9% לבחירתכם
  • 2 כפות אינסטנט פודינג
  • 1 כף גדושה ריבת חלב
לקישוט:
  • כמה כפות ריבת חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחתית: משמנים תבנית טארט בקוטר 24 ס״מ.

  • 02.

    במעבד מזון שמים ביסקוויטים, חמאה וחלב וטוחנים עד שנוצרת תערובת אחידה.

  • 03.

    משטחים את תערובת הפירורים בתוך התבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות בשכבה אחידה.

  • 04.

    מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.

  • 05.

    מילוי: בקערה עם מיקסר יד חשמלי (או במיקסר) שמים גבינות, ריבת חלב ואינסטנט פודינג.

  • 06.

    טורפים לתערובת אחידה ויציבה כשתי דקות.

  • 07.

    הרכבה: מורחים ריבת חלב על תחתית הפאי.

  • 08.

    חותכים את הבננות לחתיכות באורך 2-3 ס״מ (תלוי כמה בננות בא לכם!)

  • 09.

    מניחים את החתיכות על הפאי (בעמידה)

  • 10.

    מורחים את מילוי הגבינה על הבננות (וביניהן) ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 11.

    מקשטים בפסים של ריבת חלב, אם היא לא נוזלית אפשר לחמם קצת במיקרוגל.

  • 12.

    אפשר גם לקשט כל פרוסה בזמן ההגשה.

  • 13.

    שומרים במקרר עד ההגשה, ו-45 דקות לפני ההגשה מעבירים למקפיא כדי שיהיה יותר קל לחתוך.

    טיימר מופעל

    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.