מתכון עוגת שיש אוורירית | השף הלבן

עוגת שיש אוורירית

מתכון לעוגת שיש אוורירית וטעימה עם טכניקת הכנה מיוחדת

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שיש אוורירית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל תבנית אינגליש קייק:

  • 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה של "תנובה"
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 75 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרדפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את החמאה, שמנת חמוצה וסוכר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את הוניל ומערבלים היטב.

  • 03.

    מערבבים את הקמח, אבקת אפייה וקורט מלח ומוסיפים לתערובת הנוזלית. מערבלים עד לתערובת אחידה.

  • 04.

    מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (אמבט מרים) וממיסים לרוטב. מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נוספת ומוסיפים לה את השוקולד המומס. מערבבים היטב

  • 05.

    מניחים כף גדושה מהבלילה הבהירה בתבנית ולצידה מניחים כף גדושה מתערובת השוקולד. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילות. 'מפילים' את התבנית למשטח העבודה מגובה של כ-5 ס"מ מספר פעמים, כדי להיפטר מכיסי אויר, ואופים בתנור עד שהעוגה אפויה וקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש, כ-50 דקות. מעבירים לרשת לצינון.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(632)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.