עוגת קינמון ואגוזים
עוגה בחושה ומפנקת עם קינמון, אגוזים ושמנת חמוצה שנותנת לה מרקם עשיר ומיוחד. ביס מתוק ומנחם לצד כוס משקה חם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפ’ החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים טרופות
- 11/4 כוסות קמח תופח
- 1 גביע שמנת "תנובה" 15%
למלית:
- 1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
- 1/2 כוס אגוזים (לוז, פקאן ועוד) קצוצים גס
- 1 כפית גדושה קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.
-
03.
מערבלים במיקסר במהירות בינונית חמאה, סוכר ותמצית וניל לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
-
04.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם השמנת ומערבלים לתערובת אחידה.
-
05.
יוצקים מחצית מתערובת הבצק לתבנית משומנת ומפזרים מעל מחצית מהמלית. מכסים ביתרת התערובת ומפזרים את יתרת המלית. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים