מתכון עוגת קינמון ואגוזים | השף הלבן

עוגת קינמון ואגוזים

עוגה בחושה ומפנקת עם קינמון, אגוזים ושמנת חמוצה שנותנת לה מרקם עשיר ומיוחד. ביס מתוק ומנחם לצד כוס משקה חם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קינמון ואגוזים

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפ’ החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים טרופות
  • 11/4 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת "תנובה" 15%
למלית:
  • 1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס אגוזים (לוז, פקאן ועוד) קצוצים גס
  • 1 כפית גדושה קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.

  • 03.

    מערבלים במיקסר במהירות בינונית חמאה, סוכר ותמצית וניל לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.

  • 04.

    מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם השמנת ומערבלים לתערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים מחצית מתערובת הבצק לתבנית משומנת ומפזרים מעל מחצית מהמלית. מכסים ביתרת התערובת ומפזרים את יתרת המלית. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(591)