עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ - טעים וקל להכנה | השף הלבן

עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ

עוגה בחושה עשירה בפירות קיציים עם מרכיב סודי: גבינת כנען! עוד מתכון מנצח של רון יוחננוב שכדאי לא לפספס

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל10 מנות:

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • חבילת גבינה כנען של תנובה (500 גרם)
  • גביע יוגורט (200 מ"ל) או שמנת חמוצה
  • 2 כוסות קמח לבן רגיל
  • שקית אבקת אפיה
  • כפית תמצית וניל / מחית וניל
  • קורט מלח
  • 5 שזיפים חתוכים לפרוסות
  • 5 משמשים חתוכים לפרוסות
  • 50 גרם גפרורי שקדים
  • אבקת סוכר לעיטור
גודל תבנית: תבנית 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון או טורבו

  • 02.

    בקערה, טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבלת קציפה מעט תפוחה ובהירה. (חשוב מאוד על מנת שהעוגה לא תצא בצבע צהוב מדי)

  • 03.

    מוסיפים את גבינת הכנען, חמאה, וניל ויוגורט ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    לאחר מכן, מוספים את היבשים: קמח ואבקת אפיה.

  • 05.

    מערבבים בקצרה (לא יותר מידי אחרת העוגה תצא קשה וצמיגית) ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת.

  • 06.

    מניחים מעל את פרוסות הפירות, מפזרים מסביב את השקדים.

  • 07.

    מכניסים לתנור לאפיה 45 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    מצננים ומגישים. בתאבון!

הידעת?

הערות ותחליפים:


אפשר להשתמש בכל מיני פירות קיץ כמו: נקטרינות, אפרסקים ועוד.

אם מרגישים שהפירות מידי חמוצים, אפשר לפזר לפני האפיה סוכר חום מעט סוכר חום מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(7)