עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ - טעים וקל להכנה | השף הלבן

עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ

עוגה בחושה עשירה בפירות קיציים עם מרכיב סודי: גבינת כנען! עוד מתכון מנצח של רון יוחננוב שכדאי לא לפספס

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • חבילת גבינה כנען של תנובה (500 גרם)
  • גביע יוגורט (200 מ"ל) או שמנת חמוצה
  • 2 כוסות קמח לבן רגיל
  • שקית אבקת אפיה
  • כפית תמצית וניל / מחית וניל
  • קורט מלח
  • 5 שזיפים חתוכים לפרוסות
  • 5 משמשים חתוכים לפרוסות
  • 50 גרם גפרורי שקדים
  • אבקת סוכר לעיטור
גודל תבנית: תבנית 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון או טורבו

  • 02.

    בקערה, טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבלת קציפה מעט תפוחה ובהירה. (חשוב מאוד על מנת שהעוגה לא תצא בצבע צהוב מדי)

  • 03.

    מוסיפים את גבינת הכנען, חמאה, וניל ויוגורט ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    לאחר מכן, מוספים את היבשים: קמח ואבקת אפיה.

  • 05.

    מערבבים בקצרה (לא יותר מידי אחרת העוגה תצא קשה וצמיגית) ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת.

  • 06.

    מניחים מעל את פרוסות הפירות, מפזרים מסביב את השקדים.

  • 07.

    מכניסים לתנור לאפיה 45 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    מצננים ומגישים. בתאבון!

הידעת?

הערות ותחליפים:


אפשר להשתמש בכל מיני פירות קיץ כמו: נקטרינות, אפרסקים ועוד.

אם מרגישים שהפירות מידי חמוצים, אפשר לפזר לפני האפיה סוכר חום מעט סוכר חום מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.