קרפים במילוי קרם גבינה ויוגורט- טעימים במיוחד | השף הלבן

קרפים במילוי קרם גבינה ויוגורט

מנה מפנקת שכיף להכין בבוקר חגיגי ולהזמין משפחה וחברים. אפשר להכין את החביתיות מראש ולהרכיב בשולחן בזמן הארוחה, ההצלחה מובטחת!

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרפים במילוי קרם גבינה ויוגורט
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל9:

לחביתיות:
  • 3 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 100 גרם (¾ כוס) קמח
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות חלב "תנובה" פושר
  • 60 גרם חמאת "תנובה" מומסת
למילוי:
  • 1 גביע יוגורט BIO עזים "פיראוס"
  • 1 גביע גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • 3 כפות קוואקר
  • 3 כפות אבקת סוכר (או יותר, לפי הטעם)
  • 1 כפית תמצית וניל
להגשה:
  • 1 גביע יוגורט BIO עזים "פיראוס"
  • מייפל
  • פירות טריים
לטיגון:
  • מעט שמן צמחי

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת חביתיות:

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, מלח וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים את הוניל, החמאה המומסת והחלב בהדרגה תוך טריפה נמרצת.

  • 03.

    משמנים קלות מחבת קרפים ומחממים אותה היטב. מוזגים כשליש כוס מהבלילה למחבת והופכים כעבור כשתי דקות, כשמתחילים לראות בועות והצד התחתון מתחיל להזהיב. מטגנים עוד כדקה מהצד השני ומעבירים לצלחת גדולה ושטוחה. 

  • 04.

    אפשר בשלב הזה להוסיף לבלילה עוד קצת קמח או חלב - לפי הצורך.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עד שנגמרת הבלילה. מצננים מעט.למילוי:

  • 06.

    מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ושומרים בקירור עד ההגשה.הרכבה:

  • 07.

    פורסים חביתית על צלחת ומניחים 2 כפות מילוי. מקפלים מכל הצדדים בצורת מעטפה. מגישים מיד לצד יוגורט ופירות טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)