כנאפה – מתכון ביתי וטעים | השף הלבן

כנאפה ביתית

לא תאמינו כמה פשוט להכין כנאפה ביתית מושלמת וטעימה שלא תוכלו להפסיק לאכול.. מתכון פשוט לכנאפה מחמישה מרכיבים עם סירופ מתוק של סוכר, מים ומי ורדים

מאת: אמונה בוארון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כנאפה ביתית

המרכיבים למנות 8:

  • 250 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 350 גרם גבינת כנען של תנובה
  • 100 גרם קוטג' של תנובה
  • 50 גרם פיסטוקים טריים וקצוצים
לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • כוס סוכר
  • 5 טיפות מי ורדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את האטריות עם החמאה. מחלקים לחצי. חצי אחד מניחים במחבת ומהדקים קלות.

  • 02.

    מפזרים גבינה בצורה אחידה מעל האטריות ולאחר מכן מניחים את שאר האטריות בצורה אחידה.

  • 03.

    מפזרים פיסטוקים מעל הכל ומטגנים על להבה בינונית עד להשחמה.

  • 04.

    הופכים על צלחת ומטגנים את הצד השני.

  • 05.

    שופכים את הסירופ על הכנאפה ומגישים.

הידעת?

המטבח הערבי הוא מכלול עשיר ומגוון של צבעים, טעמים וריחות. בין כל המנות הנפלאות במטבח זה, לא מעט ישראלים מאוהבים לחלוטין במנת קינוח אחת ספציפית - הלוא היא הכנאפה. הדעה הרווחת היא שלא ניתן להכין כנאפה טוב בבית, אך דעה זו עשויה להשתנות בעקבות המתכון הבא. מדובר במתכון לכנאפה שמגישים עם סירופ מתוק ופיסטוקים. גבינת הכנען מעולה לכנאפה כי היא רכה, ניטראלית ונשארת יציבה באפייה, אפילו אין צורך להמתיק אותה בזכות הסירופ. תתכוננו להתחיל לאכול כנאפה בתדירות גבוהה יותר.

הכנת? כאן מדרגים
(64)