כנאפה שוקולד ומסקרפונה
אם אתם אוהבים כנאפה, אתם פשוט חייבים לנסות את הגרסה השוקולדית! מתכון מפנק של דור משה עם גבינת מסקרפונה קרמית
המרכיבים ל2-3 מנות:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל מסקרפונה "השף הלבן"
- ¼ כפית מלח
- 250 גרם אטריות קדאיף
- 120 גרם חמאת "תנובה", מומסת (ייתכן ותצטרכו מעט יותר, תלוי בסוג הקדאיף)
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 4 תרמילי הל (לא חובה)
- 40 גרם חמאת "תנובה"
- חופן פיסטוקים קלויים, קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הסירופ, ממיסים במחבת קטנה את המים, הסוכר וההל על להבה בינונית. מביאים את הסירופ לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוציאים את תרמילי ההל.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה בינונית, ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר. מערבבים לתוכו את המלח וגבינת המסקרפונה עד שאין גושים. אם הקרם שמתקבל סמיך מידי, ניתן לחמם אותו לכמה שניות במיקרוגל על מנת שיגיע למרקם נוח למריחה (אך לא דליל מידיי)
-
03.
בקערה גדולה, מערבבים את הקדאיף והחמאה המומסת עד שכל האטריות מכוסות בחמאה.
-
04.
על להבה נמוכה - בינונית מניחים מחבת בקוטר 28 ס"מ. ממיסים כחצי מכמות החמאה המיועדת לטיגון (20 גרם) ומניחים מעליה כחצי מאטריות הקדאיף. מהדקים אותם לתחתית בעדינות. מטגנים כשלוש דקות עד שהתחתית מעט מתקשה.
-
05.
מורחים את מלית השוקולד בעדינות ונזהרים שלא לפרק את התחתית. מניחים מעל את שאר האטריות ומהדקים היטב.
-
06.
מטגנים למשך 5 דקות נוספות. הופכים במהירות את הכנאפה על צלחת הגשה גדולה. מחזירים את המחבת לכיריים וממיסים את שארית החמאה (20 גרם).
טיימר מופעל
-
07.
מחליקים בעדינות את הכנאפה למחבת, ומטגנים למשך 5-8 דקות, עד שהכנאפה מזהיבה בתחתית. יוצקים את הסירופ ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מורידים מהאש,
טיימר מופעל
-
08.
מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים מיד.