בלינצ'ס מתוק או מלוח - מתכון הונגרי מפנק לחג | השף הלבן

בלינצ'ס הונגרי

מתכון לבלינצ'ס הונגרי מפנק וקל להכנה – במיוחד לשבועות! תוכלו לבחור בין מלית גבינה מתוקה וצימוקים למלית תפוחי אדמה ובצל.

מאת: מיכל מסינג
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בלינצ'ס הונגרי

המרכיבים ל14 חביתיות:

לרכישה >>
חומרים לבלינצ'ס:
  • 1.5 כוסות חלב, או מים
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כפית מלח – תלוי במלית
מלית גבינה מתוקה:
  • חבילת גבינה לבנה 5% או 9%
  • 2-3 כפות סוכר
  • מעט קינמון וצימוקים למי שאוהב
מלית תפוחי אדמה ובצל:
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • בצל
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את החומרים פרט לשמן לבלילה חלקה.

  • 02.

    את השמן יוצקים למחבת ולחמם ולשפוך חזרה לבלילה ולערבב מיד שלא יוצרו גושים.

  • 03.

    לוקחים מצקת בינונית ולצקת למחבת חם על אש בינונית.

  • 04.

    ברגע שבקצוות נהיים חום להפוך את הבלינצ'ס בעזרת סכין לא חדה אפשר גם להפוך בהקפצה באויר – למומחים

  • 05.

    מלית: לערבב את כל החומרים למלית המתוקה.

  • 06.

    תפוחי אדמה ובצל:מבשלים 2-3 תפוחי אדמה ומרסקים כפירה.

  • 07.

    מטגנים טבעות בצל או בצל קצוץ בחמאה או בשמן ומוסיפים לפירה עם מעט מלח.

  • 08.

    לאחר שמוציאים את הבלינצ'ס המוכן מהמחבת שמים מעטמהמלית במרכז הבלינצ'ס מגלגלים ושמים בצלחת.

הידעת?

אפשר לשים על הבלינצ'ס רוטב פטריות.

הכנת? כאן מדרגים
(198)