פוקאצ׳ה עם חמאה, דבש ותותים
שילוב ייחודי בין פוקאצ׳ה לסופגניה עם בצק ללא לישה, מעושר בשמנת חמוצה לתוספת רכות ואווריריות. אחרי אפייה בתנור, נמשחת הפוקאצ׳ה בתערובת חמאה ודבש ומעוטרת בתותים טריים. התוצאה היא מנה עשירה בטעמים ומרקמים, מושלמת לאירוח או כפינוק מתוק לצד כוס קפה.
המרכיבים ל12 מנות:
- 180 מ״ל מים פושרים
- 3-1 כפיות שמרים (1 כפית שמרים להתפחה של לילה, 3 כפיות להתפחה מהירה)
- רבע כוס סוכר
- 1 שמנת חמוצה (200 גרם) תנובה
- 2 כפיות מלח
- 500 גרם קמח ללחם/פוקאצ׳ה
- 2 כפות גדושה דבש
- 100 גרם חמאה מומסת
- שליש כפית מלח
- חתיכות תותים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה מים חמימים, שמרים, וכפית סוכר מערבבים היטב.
-
02.
ממתינים 10 דקות ומוסיפים את שאר הסוכר, שמנת, מלח וקמח.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים עם מרית או כף עץ רק עד לאיחוד, הבצק דביק מאד וזה בסדר.
-
04.
אם הבצק מרגיש לכם לא מספיק רך, תוסיפו עוד רבע כוס מים.
-
05.
יוצרים כדור (בערך), מכסים במגבת עשר דקות.
-
06.
כעבור עשר דקות משמנים היטב את הידיים ומקפלים את הבצק מלמטה למעלה (כמו בסרטון) מארבעה כיוונים.
-
07.
חוזרים על הפעולה של הקיפול עוד פעמים: עשר דקות מנוחה מכוסה במגבת ואז קיפול.
-
08.
אחרי הפעם השלישית מכסים בניילון.
-
09.
אם שמתם כפית שמרים, מעבירים את הבצק למקרר ל12 שעות.
-
10.
אם שמתם 3 כפיות משאירים בחוץ עד שהבצק מכפיל את נפחו ואף יותר.
-
11.
[התפחה איטית טובה יותר ומומלצת אך לא תמיד יש זמן….]
-
12.
מערבבים היטב את החמאה המומסת עם הדבש והמלח.
-
13.
כשהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה משומן, מקפלים מכל הצדדים ויוצרים צורת מלבן.
-
14.
בעזרת קלף או סכין משומן חותכים ל-15 קוביות.
-
15.
טובלים כל כדור בצק בתערובת חמאה והדבש ומניחים על מגש משומן היטב.
-
16.
חוזרים על הפעולה עם כל החתיכות.
-
17.
מכסים בנייר אפייה ועליו מגבת (או בשקית ניילון גדולה, העיקר שלא ידבק).
-
18.
מתפיחים עוד חצי שעה.
-
19.
מחממים תנור ל200 מעלות.
-
20.
בעזרת האצבעות יוצרים שקעים עמוקים בבצק.
-
21.
מקשטים את הפוקאצ׳ות בחתיכות תותים.
-
22.
כשהתנור חם אופים כ25-35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים.
טיימר מופעל
-
23.
כשהפואצ׳ה יוצאת מהתנור מברישים בחמאה והדבש שנותרו.
-
24.
אוכלים מיד! למרות שזה טעים לפחות יומיים.