שבלולי קינמון - מתכון למאפה שמרים מתוק וטעים | השף הלבן

שבלולי קינמון

אני אוהבת שבלולי קינמון – בתנאי שטעם הקינמון עדין ולא מסתער עלי ומחריש כל טעם אחר. אלה עונים על הדרישות – בצק שמרים אוורירי, מלית לא מתוקה מדי ולא תוקפנית

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שבלולי קינמון
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16 יחידות:

לבצק השמרים:
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 60 גרם חמאת תנובה רכה
  • ⅔ כוס 60 ( מ"ל) חלב תנובה פושר
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • ¼ כפית מלח
למלית ולסירופ:
  • 1 ביצה טרופה
  • ¼ כוס (50 גרם) + 2 כפות סוכר
  • ½ כף קינמון טחון
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים חמים
  • 2 כפות ליקר תפוזים משובח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל המצרכים לבצק בקערת המיקסר ולשים בוו הלישה במשך 10 דקות לבצק רך וגמיש (אפשר גם ללוש ביד). מעבירים לקערה, מכסים ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מניחים גיליון של נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. הופכים את הבצק התפוח על הנייר וחובטים בו כדי להחזירו למידתו המקורית. מרדדים את הבצק לעלה בגודל הנייר (37x40 ס"מ). מברישים את עלה הבצק בביצה טרופה וזורים עליו ¼ כוס סוכר מעורבת בקינמון - משאירים פס נקי ברוחב 3 ס"מ לאורך אחד השוליים הארוכים.

  • 03.

    מגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מהשוליים הארוכים עם סוכר הקינמון לעבר השוליים הנקיים (נעזרים בנייר האפייה לגלגול). פורסים את הגלילה ל־16 פרוסות שוות בעוביין ומשכיבים אותן בשתי תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה. משאירים רווחים גדולים בין הפרוסות. מכסים ביריעת ניילון ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות, רצוי בתכנית טורבו כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד). מברישים את שבלולי הבצק בביצה טרופה בזהירות, כדי לא לפגוע בתפיחה. אופים במדף השני והרביעי של התנור במשך 12 דקות. מחליפים בין התבניות - עליונה למטה ותחתונה למעלה - ומסובבים אותן 180 מעלות. אופים במשך 8 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 05.

    מכינים סירופ. שמים 2 כפות סוכר בכוס, מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים ליקר ומערבבים. מברישים את שבלולי הקינמון בסירופ ומחזירים לתנור ל־2 דקות נוספות. הערה: השבלולים מתאימים להקפאה.

    טיימר מופעל
    00:02:00

הידעת?

רשת סינבון מוכרת בגלל דבר אחד ודבר בלבד - שבלולי קינמון. אז אמנם הרשת האמריקאית סגרה את פעילותה בישראל, אך הרצון של הרבה ישראלים לשבלולי קינמון חמים ונימוכים, לא שכך כלל. אז אם אתם עם געגועים כבדים לסינבון, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מפנק וקל להכנה של שבלולי הקינמון המפורסמים של סינבון. אז למה אתם מחכים? מהרגע שהחלטתם להכין את השבלולים האלה ועד שהם יצאו מהתנור תחלוף פחות משעה. הגיע הזמן לטעום קצת אמריקה.

הכנת? כאן מדרגים
(13)