קנולי מבצק עלים במילוי קרם שוקולד | השף הלבן

קנולי מבצק עלים במילוי קרם שוקולד

קנולי קצת אחר שמכינים מריבועי בצק עלים. כדי ליצור מהבצק את הצורה האופיינית אופים אותו על גביעי גלידה, מומלץ לעטוף ברדיד אלומיניום, כדי שיהיה קל לחלץ

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6 יחידות:

  • 6 ריבועי בצק עלים "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
לקרם שוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כפית ליקר או תפוז קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
להגשה:
  • שבבי שוקולד
  • תותים פרוסים
  • אבקת סוכר (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית תנור, גביעי גלידה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קרם שוקולד: מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת ויוצקים על השוקולד הקצוץ. ממתינים 2 דקות ומערבבים לקבלת תערובת חלקה (מומלץ להיעזר בבלנדר מוט לוודא שאין גושים).  

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    יוצקים את יתרת השמנת מעל, מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות (ניתן לזרז את זמן הקירור ולהכניס למקפיא לשעתיים במקום)

  • 03.

    מעבירים את תערובת השוקולד והשמנת לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים כ-3 דקות או עד לקבל קרם אוורירי, מעבירים את הקרם לשקית זילוף ושומרים במקרר עד להגשה. 

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. 

  • 05.

     מכינים את הקנולי: משטחים מעט את ריבוע הבצק באצבעות ומגלגלים על גבי גביע הגלידה ליצירת צורת קונוס. מניחים בתבנית עם נייר אפייה. 

  • 06.

    אופים כ-15 דקות או עד שהבצק זהוב. מחלצים את גביעי הגלידה בעדינות ומצננים. 

  • 07.

     סמוך להגשה ממלאים: ממלאים את הקונוסים בקרם שוקולד באמצעות שקית זילוף ומקשטים בתותים טריים ושבבי שוקולד. מגישים מיד. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)