פחזניות קקאו
פחזניות בטעם שוקו. המילוי מורכב מקצפת בטעם שוקולד וממלית גבינה לבלינצ'ס.
המרכיבים ל9 יחידות:
- ½ כוס (60 גרם) קמח
- 1 כף אבקת קקאו
- ¼ כוס (60 מ"ל) חלב תנובה
- ¼ כוס (60 מ"ל) מים
- ¼ כפית מלח
- ½ כף סוכר
- 60 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
- 2 ביצים גדולות
- אבקת סוכר
- למלית:
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת לקצפת מתוקה בטעם שוקולד
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל
- 1 גביע (250 גרם) מלית לבלינצ'ס "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות בחום עליון־תחתון). מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה. מנפים את הקמח עם אבקת הקקאו לתוך קערה. שמים חלב, מים, מלח, סוכר וחמאה בסיר בינוני, מחממים עד שהחמאה נמסה ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את תערובת הקמח בבת אחת, וטורפים לתערובת חלקה. מחזירים את הסיר לאש, וטורפים במשך דקה עד שהבצק נפרד מדופנות הסיר ומתאסף מסביב למטרף. מסירים מהאש.
-
02.
טורפים את הביצים בקערית. מערבלים את הבצק במיקסר ידני בתוך הסיר (או מעבירים לקערה של המיקסר הנייח ומערבלים בוו הגיטרה. אם אין מיקסר, טורפים ביד במטרף בלון) במשך חצי דקה כדי לצנן אותו מעט. מוסיפים את הביצים הטרופות בפעמיים־שלוש, וטורפים לבצק חלק אחרי כל הוספה.
-
03.
מעבירים את הבצק לשק זילוף גדול שבקצהו צנתר עגול חלק או צנתר כוכב. מזלפים 9 פחזניות בקוטר 4 ס"מ בתבנית - משאירים רווחים גדולים בין גושי הבצק. אופים את הפחזניות במדף האמצעי של התנור במשך 15 דקות בלי לפתוח את דלת התנור. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), פותחים מעט את דלת התנור (תוקעים ידית של כף עץ בין הדלת לתנור כדי לשמור על פתיחה מזערית) ואופים במשך 15-10 דקות נוספות עד שהפחזניות תפוחות ויבשות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את המלית. מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מקפלים את מלית הבלינצ'ס לתוך הקצפת (אם התערובת לא מספיק מתוקה לטעמכם, אפשר להוסיף לה כף אבקת סוכר). בסכין משוננת מסירים את החלק העליון מכל פחזנית ומניחים בצד. מרוקנים קרומים לחים שנשארו בחלל הפחזניות. ממלאים את הפחזניות בתערובת הגבינה, ומניחים את החלק העליון כמכסה. מנפים על כל פחזנית מעט אבקת סוכר. שומרים במקרר בכלי מכוסה עד להגשה. טיפ: אם אין שק זילוף או צנתר גדוליוצרים ליצור גושי בצק מעוגלים בעזרת שתי כפות ומניחים בתבנית.