פחזניות במילוי קרם מנגו – הקינוח ה-מרשים לשבועות | השף הלבן

פחזניות במילוי קרם מנגו

השנה, מכינים את הפחזניות לשבועות לבד בבית. סידרנו לכם מתכון מעולה של נטלי לוין לפחזניות מפנקות עם קרם מסקרפונה מנגו קיצי ומיוחד שלא יאמינו שהכנתם אותן לבד

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פחזניות במילוי קרם מנגו
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 15-20:

לפחזניות:
  • כוס בתוספת כף (250 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • קורט מלח
  • כף (10 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • כוס + כף (150 גרם) קמח
  • 3-4 ביצים טרופות
  • 3-4 כפות סוכר גבישי
לקרם המנגו והמסקרפונה:
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן", בטמפרטורת החדר
  • 1/3 שקית (100 גרם) מנגו קפוא של סנפרוסט, מופשר, מסונן וטחון למחית
  • 1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
  • 3 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • ½1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן, קרה מאוד

הוראות הכנה:

  • 01.

    הפחזניות: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בסיר חלב, מלח, סוכר וחמאה ומחממים עד לרתיחה חזקה. מוסיפים קמח ומערבבים תוך כדי בישול עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק. מעבירים את הבצק לקערת מערבל עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית במשך 3-2 דקות עד שהוא מתקרר מעט. מוסיפים פנימה את הביצים בהדרגה עד שמתקבל בצק קרמי. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים בתבנית פחזניות גדולות (בקוטר 6-5 ס"מ) במרווחים של 2 ס"מ. בוזקים על הפחזניות מעט סוכר גבישי ואופים 30-20 דקות עד הזהבה. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    הקרם: שמים בקערת מערבל עם וו הקצפה גבינת מסקרפונה, מחית מנגו, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ. 

  • 03.

    ההרכבה: חוצים את הפחזניות לרוחב, מזלפים קרם על מחצית אחת, מכסים עם השנייה ומגישים.טיפ: אם רוצים, אפשר להכין פחזניות קטנות: מזלפים מהבצק פחזניות בקוטר 3 ס"מ וממשיכים בהכנה לפי ההוראות ואופים 20-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.