מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל ובזיגוג שוקולד | השף הלבן

פחזניות במילוי קרם וניל

פחזניות חגיגיות במילוי קרם וניל

מאת: יהודית מורחיים
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פחזניות במילוי קרם וניל

המרכיבים ל30 מנות:

לפחזניות
  • 1 חבילת חמאה (או כוס שמן)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 6 ביצים
לקרם
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלבי מומס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    בסיר בינוני מכניסים את החמאה, מוזגים את המים וממיסים על האש עד לרתיחה, מורידים מהאש מוסיפים מיד את הקמח ואבקת האפיה המנופים.

  • 03.

    מערבבים במרץ עם כף מעץ עד להטמעת כל הקמח.

  • 04.

    מעבירים את כל התערובת למערבל עם וו גיטרה, מפעילים על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים עד שהבצק הופך להיות הומוגני. -כאשר מרימים את וו הלישה הבצק מקבל צורה של נטיפים עומדים ויציבים. 

  • 05.

    מחממים תנור על 180 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפיה. 

  • 06.

     לוקחים שק זילוף ומחברים אליו צנטר משונן (פרח או צנטר עגול רגיל, למלא כמחצית השק בתערובת, לזלף צורה של פחזנית עגולה, או צורה ארוכה כמו אצבע הנקראת בצרפתית אקלר.

  • 07.

    מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 20 דקות ולא יותר (לא לייבש את הפחזניות). לקרם הוניל:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מכניסים את כל חומרי המילוי למערבל ומקציפים עד אשר הקצפת נעשת יציבה.

  • 09.

    מכניסים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן או חלק.

  • 10.

    לאחר שהפחזניות התקררו יש לחתוך עם סכין (כמו לחמניה) עד מחצית ולמלא בקצפת (למי שאין שק זילוף אפשר למלא עם כף).

  • 11.

    מזלפים על הפחזניות את השוקולד.  

הכנת? כאן מדרגים
(197)