פחזניות במילוי קרם וניל
פחזניות חגיגיות במילוי קרם וניל
המרכיבים ל30 מנות:
- 1 חבילת חמאה (או כוס שמן)
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 6 ביצים
- 1 שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כוס חלב
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד מריר או חלבי מומס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
בסיר בינוני מכניסים את החמאה, מוזגים את המים וממיסים על האש עד לרתיחה, מורידים מהאש מוסיפים מיד את הקמח ואבקת האפיה המנופים.
-
03.
מערבבים במרץ עם כף מעץ עד להטמעת כל הקמח.
-
04.
מעבירים את כל התערובת למערבל עם וו גיטרה, מפעילים על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים עד שהבצק הופך להיות הומוגני. -כאשר מרימים את וו הלישה הבצק מקבל צורה של נטיפים עומדים ויציבים.
-
05.
מחממים תנור על 180 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפיה.
-
06.
לוקחים שק זילוף ומחברים אליו צנטר משונן (פרח או צנטר עגול רגיל, למלא כמחצית השק בתערובת, לזלף צורה של פחזנית עגולה, או צורה ארוכה כמו אצבע הנקראת בצרפתית אקלר.
-
07.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 20 דקות ולא יותר (לא לייבש את הפחזניות). לקרם הוניל:
טיימר מופעל
-
08.
מכניסים את כל חומרי המילוי למערבל ומקציפים עד אשר הקצפת נעשת יציבה.
-
09.
מכניסים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן או חלק.
-
10.
לאחר שהפחזניות התקררו יש לחתוך עם סכין (כמו לחמניה) עד מחצית ולמלא בקצפת (למי שאין שק זילוף אפשר למלא עם כף).
-
11.
מזלפים על הפחזניות את השוקולד.