סינרול קינמון בציפוי וניל
סינרול, סינמון או סינבון איך שתרצו לקרוא לזה, מאפה שמרים אמריקאי מפנק במילוי קינמון עם ציפוי בטעמי גבינה וניל שיוצר ביס מושלם.

המרכיבים ל 12:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 60 גרם חמאה "תנובה"
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1 כפית קינמון
- ביצה טרופה עם מעט מים
- 110 גרם (1/2 חבילה) גביע גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% שומן "תנובה"
- 1 כוס אבקת סוכר
- 60 גרם חמאה רכה "תנובה"
- 1/2 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מילוי: בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים את החמאה עד להמסה מלאה, מוסיפים סוכר חום כהה וקינמון ומערבבים עד לאיחוד.
-
02.
פותחים בזהירות את הבצק על משטח עבודה ומורחים שכבה אחידה של מילוי על הבצק.
-
03.
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים רצועות בעובי של 4 ס"מ לרוחב הבצק.
-
04.
מגלגלים כל רצועת בצק לרולדה ומעבירים לתבנית במרווחים קטנים.
-
05.
מכסים את התבנים במגבת ומתפיחים 45 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים תנור ל- 180 מעלות בתוכנית טורבו.
-
07.
בעזרת מברשת מורחים בעדינות את הסינרול בביצה טרופה.
-
08.
אופים את הסינרול כ- 20-30 דקות. או עד שהם תפוחים וזהובים מכל הצדדים.
טיימר מופעל
-
09.
הציפוי: מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי, אם הציפוי סמיך מידי אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב.
-
10.
מצננים מעט את הסינרול ומורחים על כל אחד ציפוי וניל.