סופגניית יולו שוקולד לבן | השף הלבן

סופגניית יולו שוקולד לבן

אם אתם מחובבי השוקולד הלבן, אל תפספסו את הסופגניות המדהימות האלה!

מאת: רולדין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
סופגניית יולו שוקולד לבן
צילום: שלומי ארביב

המרכיבים ל15:

לסופגניות:
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 150 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • ביצה גודל M
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 37 גרם שמרים טריים
  • 45 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כפית ברנדי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית תמצית רום
ציפוי שוקולד חלב:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 625 גרם שוקולד חלב
  • 250 גרם שוקולד מריר
למילוי טופי:
  • 300 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 300 גרם סוכר
  • 15 גרם חמאת תנובה
  • חצי מקל וניל
להרכבת הסופגניה:
  • מעדן יולו שוקולד לבן
  • טופי חלב חתוך לקוביות
  • 250 גרם שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 כפית פודינג וניל
  • 2 כפיות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים , ומערבבים למשך דקה.

  • 03.

    מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' . מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

  • 06.

    מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה.

  • 07.

    מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב.הכנת הציפוי:

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.

  • 09.

    שופכים על השוקולד ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידההכנת מילוי הטופי:

  • 10.

    ממיסים בסיר סוכר לקרמל יבש.

  • 11.

    מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ועוצרים את בישול הקרמל בזרם איטי תוך כדי ערבוב עם מטרפה.

  • 12.

    מקררים מעט ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה וקבלת תערובת אחידה.

  • 13.

    מניחים להתקרר בטמפ' חדר.הרכבת הסופגניה:

  • 14.

    מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עם כפית פודינג וניל ו 2 כפיות אבקת סוכר לקצפת יציבה.2 ממלאים בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק מספר 7 במעדן יולו שוקולד לבן את הסופגניה בחלקה העליון.

  • 15.

    ממלאים בעזרת שק זילוף נוסף עם צנטר חלק מספר 7 במילוי הטופי את הסופגניה.מפזרים מעל חתיכות טופי.

הכנת? כאן מדרגים
(2)