סופגניית יולו שוקולד לבן | השף הלבן

סופגניית יולו שוקולד לבן

אם אתם מחובבי השוקולד הלבן, אל תפספסו את הסופגניות המדהימות האלה!

מאת: רולדין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
סופגניית יולו שוקולד לבן
צילום: שלומי ארביב

המרכיבים ל 15:

לסופגניות:
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 150 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • ביצה גודל M
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 37 גרם שמרים טריים
  • 45 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כפית ברנדי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית תמצית רום
ציפוי שוקולד חלב:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 625 גרם שוקולד חלב
  • 250 גרם שוקולד מריר
למילוי טופי:
  • 300 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 300 גרם סוכר
  • 15 גרם חמאת תנובה
  • חצי מקל וניל
להרכבת הסופגניה:
  • מעדן יולו שוקולד לבן
  • טופי חלב חתוך לקוביות
  • 250 גרם שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 כפית פודינג וניל
  • 2 כפיות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים , ומערבבים למשך דקה.

  • 03.

    מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' . מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

  • 06.

    מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה.

  • 07.

    מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב.הכנת הציפוי:

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.

  • 09.

    שופכים על השוקולד ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידההכנת מילוי הטופי:

  • 10.

    ממיסים בסיר סוכר לקרמל יבש.

  • 11.

    מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ועוצרים את בישול הקרמל בזרם איטי תוך כדי ערבוב עם מטרפה.

  • 12.

    מקררים מעט ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה וקבלת תערובת אחידה.

  • 13.

    מניחים להתקרר בטמפ' חדר.הרכבת הסופגניה:

  • 14.

    מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עם כפית פודינג וניל ו 2 כפיות אבקת סוכר לקצפת יציבה.2 ממלאים בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק מספר 7 במעדן יולו שוקולד לבן את הסופגניה בחלקה העליון.

  • 15.

    ממלאים בעזרת שק זילוף נוסף עם צנטר חלק מספר 7 במילוי הטופי את הסופגניה.מפזרים מעל חתיכות טופי.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.