מתכון סופגניות קלאסיות | השף הלבן

סופגניות קלאסיות

מתכון להכנת סופגניות קלאסיות לחג החנוכה, מעוטרות באבקת סוכר וממולאות ריבה

מאת: רונית בן עזרא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופגניות קלאסיות

המרכיבים ל30 סופגניות:

  • 340 מ"ל חלב/ מים- כוס וחצי
  • אבקת סוכר
  • צנצנת ריבה
  • קילו קמח
  • 4 ביצים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • כף (10 גרם) מלח
  • חצי כוס (100 מ"ל) שמן
  • 4 כפות (50 גרם) שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה
  • כפית לימון מגורד

הוראות הכנה:

  • 01.

     להכניס לקערה את המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון, לשים ביד כרבע שעה.

  • 02.

     מוציאים את הבצק מהקערה, ומניחים על מגש/ שיש נקי, לתפיחה של רבע שעה.

  • 03.

    קורצים כדורים מן הבצק, כ-50 גרם כל כדור. מסדרים את הכדורים על משטח מכוסה בנייר אפייה עם מעט שמן.

  • 04.

     מתפיחים במשך 50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 05.

     ממלאים סיר בשמן עמוק, שמים גזר בתוך השמן כדי שהסופגניות לא יספגו שמן, מחממים עד לרתיחה, ואז מנמיכים את האש.

  • 06.

     מטגנים את הסופגניות 3 דקות מכל צד (לרוב הן מתהפכות מעצמן בשמן).

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מפזרים מעל אבקת סוכר ומזריקים ריבה.

הכנת? כאן מדרגים
(67)