סופגניות קלאסיות
מתכון להכנת סופגניות קלאסיות לחג החנוכה, מעוטרות באבקת סוכר וממולאות ריבה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל30 סופגניות:
- 340 מ"ל חלב/ מים- כוס וחצי
- אבקת סוכר
- צנצנת ריבה
- קילו קמח
- 4 ביצים
- חצי כוס (100 גרם) סוכר
- כף (10 גרם) מלח
- חצי כוס (100 מ"ל) שמן
- 4 כפות (50 גרם) שמרים יבשים
- 1 שקית משפר אפייה
- כפית לימון מגורד
הוראות הכנה:
-
01.
להכניס לקערה את המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון, לשים ביד כרבע שעה.
-
02.
מוציאים את הבצק מהקערה, ומניחים על מגש/ שיש נקי, לתפיחה של רבע שעה.
-
03.
קורצים כדורים מן הבצק, כ-50 גרם כל כדור. מסדרים את הכדורים על משטח מכוסה בנייר אפייה עם מעט שמן.
-
04.
מתפיחים במשך 50 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
ממלאים סיר בשמן עמוק, שמים גזר בתוך השמן כדי שהסופגניות לא יספגו שמן, מחממים עד לרתיחה, ואז מנמיכים את האש.
-
06.
מטגנים את הסופגניות 3 דקות מכל צד (לרוב הן מתהפכות מעצמן בשמן).
טיימר מופעל
-
07.
מפזרים מעל אבקת סוכר ומזריקים ריבה.
הכנת? כאן מדרגים