סופגניות מסקרפונה מהירות הכנה
הסופגניות המטריפות האלו הן הגרסה המתוחכמת לסופגניות האשל הקלאסיות. המסקרפונה הופכת את הבצק לרך במיוחד עדין במיוחד. מתכון של דור משה שיעשה לכם את חנוכה

המרכיבים ל 25-30 ביס:
- 3 ביצים בגודל L
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
- כפית תמצית וניל
- גרידה מחצי לימון
- כוס (140 גרם) קמח לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר (להגשה)
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים, הסוכר, המסקרפונה, הוניל וגרידת הלימון. מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב.
-
02.
טיגון הסופגניות: מחממים בסיר בינוני את השמן לטיגון- השמן צריך להגיע בתוך הסיר לגובה של 6 ס"מ. השמן חם מספיק כאשר טובלים בו כף עץ ונוצרות סביבו בועות קטנות (אם רוצים לדייק משתמשים במדחום- טמפ' של 175°)
-
03.
בעזרת שתי כפיות, מניחים בעדינות בשמן הרותח כפיות מהבצק. לאחר שהסופגניות מזהיבות בחלקן התחתון, הופכים אותן בתוך השמן. מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר מגבת, לספיגת עודפי השמן. מומלץ לא לטגן יותר מ-4 סופגניות בכל פעם.
-
04.
בוזקים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.