סופגניות ללא ביצים – אווריריות ושמנמנות | השף הלבן

סופגניות ללא ביצים – מתכון שתמיד מצליח!

אווריריות, רכות ושמנמנות- אף אחד לא ינחש שהסופגניות האלו עשויות מבצק ללא ביצים! דור משה עם מתכון גם למי שנמנע מאכילת ביצים

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופגניות ללא ביצים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל16 יחידות:

לסופגניות:
  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות ברנדי/ רום
  • ¼ 1 כוסות חלב 3% תנובה
  • ¼ כפית מלח
  • 60 גרם חמאת תנובה בטמפ' החדר
למילוי וקישוט:
  • אבקת סוכר
  • ריבת תות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים למעט המלח למשך שתי דקות. מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מחלקים את הבצק ל-16 כדורים חלקים. גוזרים ריבועים מנייר אפייה ומניחים על כל נייר כדור בצק. מועכים בעזרת הידיים את כדורי הבצק על מנת להשטיח אותם ומכסים באופן רופף עם ניילון נצמד. מתפיחים כ-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    מחממים ליטר שמן בסיר רחב לטמפ' של 170 מעלות (כשמניחים בסיר כף עץ אמורות להופיע סביבה בועות עדינות).

  • 04.

    מרימים את כדורי הבצק בעזרת נייר האפייה ומניחים בעדינות בשמן בעזרת מלקחיים, מרימים את נייר האפייה ומטגנים את הסופגניות כ- 2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    בעזרת שקית זילוף ממלאים את הסופגניות בריבה, מפדרים בהמון אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(21)