סופגניות ללא ביצים – מתכון שתמיד מצליח!
אווריריות, רכות ושמנמנות- אף אחד לא ינחש שהסופגניות האלו עשויות מבצק ללא ביצים! דור משה עם מתכון גם למי שנמנע מאכילת ביצים
המרכיבים ל16 יחידות:
- 500 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- ⅓ כוס (65 גרם) סוכר לבן
- 2 כפות ברנדי/ רום
- ¼ 1 כוסות חלב 3% תנובה
- ¼ כפית מלח
- 60 גרם חמאת תנובה בטמפ' החדר
- אבקת סוכר
- ריבת תות
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים למעט המלח למשך שתי דקות. מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
מחלקים את הבצק ל-16 כדורים חלקים. גוזרים ריבועים מנייר אפייה ומניחים על כל נייר כדור בצק. מועכים בעזרת הידיים את כדורי הבצק על מנת להשטיח אותם ומכסים באופן רופף עם ניילון נצמד. מתפיחים כ-45 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים ליטר שמן בסיר רחב לטמפ' של 170 מעלות (כשמניחים בסיר כף עץ אמורות להופיע סביבה בועות עדינות).
-
04.
מרימים את כדורי הבצק בעזרת נייר האפייה ומניחים בעדינות בשמן בעזרת מלקחיים, מרימים את נייר האפייה ומטגנים את הסופגניות כ- 2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג.
טיימר מופעל
-
05.
בעזרת שקית זילוף ממלאים את הסופגניות בריבה, מפדרים בהמון אבקת סוכר ומגישים.