מתכון למאפה שמרים טבעוני ומפנק במילוי פירות יער
הפתיעו את המשפחה במאפה בוקר טבעוני, מתוק ומפנק. מושלם ליד הקפה!
המרכיבים ל10-12:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 1 כפיות שמרים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/3 כוס שמן קוקוס או זרעי ענבים
- 1/2 כוס משקה קוקוס שקדים "תנובה"
- 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
- 1 כף טחינה
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 2 כוסות משקה קוקוס שקדים "תנובה"
- 1/4 כוס סוכר
- 3 כפות מחוקות קורנפלור
- 3 כפות פירות יער קפאים "סנפרוסט"
- 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 1-2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק שמים את כל מרכיביו בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים 5-6 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת המילוי שמים משקה, סוכר וקורנפלור בסיר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה עד שהנוזל מסמיך למרקם דיסה. אם אחרי 3-4 דקות עדין לא הסמיך מגבירים את הלהבה. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 3/4 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומעבירים אותם לתבנית במרחק 2-3 ס"מ זה מזה. יוצרים גומה במרכז כל עיגול ושמים בה כפית גדושה מילוי ו 2-3 פירות יער. חוזרים על אותן פעולות עם הבצק שנותר.
-
04.
מניחים את תבנית הבצק עם המילוי ליד התנור המתחמם ל 180 מעלות כך שהבצק יתפח ב 50%. אופים כ 20-25 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
טיימר מופעל
-
05.
להכנת הזיגוג מערבבים אבקת סוכר, מיץ לימון ומים לעיסה סמיכה. מלפים על המאפים ומגישים.