מאפה שמרים במילוי קרם שקדים קוקוס ופירות יער | השף הלבן

מתכון למאפה שמרים טבעוני ומפנק במילוי פירות יער

הפתיעו את המשפחה במאפה בוקר טבעוני, מתוק ומפנק. מושלם ליד הקפה!

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה שמרים טבעוני עם פירות יער
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10-12:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפיות שמרים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן קוקוס או זרעי ענבים
  • 1/2 כוס משקה קוקוס שקדים "תנובה"
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף טחינה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
למילוי:
  • 2 כוסות משקה קוקוס שקדים "תנובה"
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 כפות מחוקות קורנפלור
  • 3 כפות פירות יער קפאים "סנפרוסט"
לזיגוג:
  • 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1-2 כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבצק שמים את כל מרכיביו בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים 5-6 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    להכנת המילוי שמים משקה, סוכר וקורנפלור בסיר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה עד שהנוזל מסמיך למרקם דיסה. אם אחרי 3-4 דקות עדין לא הסמיך מגבירים את הלהבה. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 3/4 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומעבירים אותם לתבנית במרחק 2-3 ס"מ זה מזה. יוצרים גומה במרכז כל עיגול ושמים בה כפית גדושה מילוי ו 2-3 פירות יער. חוזרים על אותן פעולות עם הבצק שנותר.

  • 04.

    מניחים את תבנית הבצק עם המילוי ליד התנור המתחמם ל 180 מעלות כך שהבצק יתפח ב 50%. אופים כ 20-25 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    להכנת הזיגוג מערבבים אבקת סוכר, מיץ לימון ומים לעיסה סמיכה. מלפים על המאפים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)