מתכון דונאטס ללא שמרים | השף הלבן

דונאטס ללא שמרים

דונאטס אווריריים, מתוקים וריחניים ללא שמרים. זהירות, ממכר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דונאטס ללא שמרים

המרכיבים ל 20 מנות:

  • 1 חבילה קמח אוסם קטנה
  • 70 גר’ חמאה או מחמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 סוכר וניל
  • 1 גביע אשל
  • גרידת קליפת תפוז מתפוז שלם
  • בין חצי ליטר לליטר שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים קמח, סוכר, סוכר וניל, חמאה וחלמונים ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית. אפשר במעבד מזון בפולסים קצרים או בידיים.

  • 02.

    מוסיפיםאת האשל וקליפת התפוז ומעבדים הכל עד קבלת בצק אחיד, רך וקל לרידוד.

  • 03.

    מחממיםבסיר רחב בין חצי ליטר לליטר שמן. בודקים שהשמן רותח בכך שזורקים לתוכו חתיכת בצק. אם היא צפה השמן מוכן. מקפידים שהשמן יתחמם על אש בינונית.

  • 04.

    מחלקים את הבצקלשני חלקים. מקמחיםבעזרת קמח רגיל משטח עבודה. מרדדיםאת הבצק לעובי של כחצי ס”מ ובעזרת שני כלים עגולים - גדול וקטן (למשל, ספל ופקק של בקבוק שתיה רחב) קורצים עיגולים גדולים ובתוכם קורצים עיגול קטן.את העיגולים הקטנים שמוציאים אפשר לאסוף ולרדד שוב. את חלקם אפשר פשוט לטגן.

  • 05.

    לוקחים כשני עיגולים גדולים ומכניסים לשמן החם בסיר. מטגניםכ-

  • 06.

    5-2 דקות מצד אחד. הגוון צריך להיות שזוף ויפה. הופכים אותם לעוד דקת טיגון. מוציאיםבעזרת כף מחוררת ומניחים מגש עם נייר סופג. ממשיכים עם כל שאר הבצק.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מחכיםעד שהדונאטס יתקררו לגמרי ורק אז בוזקים עליהם אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.