גביניות מתוקות כשרות לפסח עם יולו שוקולד לבן
קינוח, תחליף עוגה או סתם מנת פינוקים. יולו שוקולד לבן בטעם פטיסייר ופטל משמש כרוטב לגביניות הטעימות האלה. מעטרים בתותים או בפירות יער ומגישים
המרכיבים ל15 יחידות:
- 250 גרם גבינת "כנען" מסדרת "השף הלבן"
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות קמח מצה עדין
- 1 כף קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
- ¼ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- ½ כפית תמצית וניל
- 2 כפיות מיץ לימון
- 40-30 גרם חמאת "תנובה" לטיגון
- 2 גביעים (2x123 גרם) יולו שוקולד לבן
- תותים או פירות יער לעיטור (אפשר להשתמש בפירות יער מוקפאים)
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון או בבלנדר מערבליםאת הגבינה עם הסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפיה,מלח, תמצית וניל ומיץ לימון, ומערבלים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לקערה.
-
02.
מחממים מחבת בינונית בעלת ציפוי מונעהידבקות מעל להבה בינונית־נמוכה, וממיסים בה כפית חמאה. מודדים כפות מלאות מתערובתהגבינה, ומנטפים למחבת. משטחים מעט כל לביבה ומחליקים אותה בגב כף שנטבלה במים.מטגנים עד שצידה התחתון של הלביבה מזהיב יפה. הופכים בזהירות במרית מתכת, ומזהיביםאת הצד השני. מוציאים מהמחבת למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג.
-
03.
שמים כף יולו בצלחת הגשה, מסדרים עלהיולו 3 גביניות חמות, ויוצקים עליהן עוד קצת יולו. מעטרים בתותים או בפירות יערומגישים.