קדירת פסטה יוונית צמחונית | השף הלבן

קדירת פסטה יוונית צמחונית

פסטה שמתבשלת בסיר הרוטב וסופגת אליה את כל הטעמים הנהדרים שלו

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדירת פסטה יוונית צמחונית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2:

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות
  • 1 קופסא (800 גרם) של עגבניות מרסקות
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית פפרקה מתוקה
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ או יבש
  • מלח, פלפל
  • 1/3 כוס זיתים קצוצים
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 250 גרם פסטה
  • 100 גרם פתיתי פטה כבשים פיראוס או בולגרית פיראוס מפוררת גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן והשום במחבת עמוקה או סיר רחב עד שהשמן חם (לפני שהשום מזהיב). מוסיפים חציל ומטגנים (מערבבים מידי פעם שהשום לא ישרף) עד שהחציל מתחיל להזהיב וסופג את השמן (אין צורך להוסיף עוד שמן). מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

  • 02.

    מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ 15 דקות עד שהחציל רך. בודקים מידי פעם ואם יש צורך מוסיפים מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מוסיפים זיתים, מים רותחים ופסטה, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ 10-12 דקות עד שהפסטה רכה. במהלך הבישול מערבבים מידי פעם. מפזרים פטה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)