פסטה לימונית עם ירקות ירוקים
פסטה קיצית וקלילה ברוטב לימוני יחד עם ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה, פולי סויה, אפונה ובצל. מתכון שכדאי להכין לארוחת הצהריים המשפחתית
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 2-3 מנות:
- חצי חבילת פסטה מסוג לינגוויני
- 1 שקית (800 גרם) לקט חגיגה ירוקה להקפצה "סנפרוסט"
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 4 שיני שום פרוסות
- 1/2 כוס מי בישול של הפסטה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כף עלי אורגנו טרי
גודל תבנית: מחבת רחבה
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה של היצרן, מסננים ומערבבים במסננת עם מעט שמן זית על מנת שלא תידבק.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים פרוסות שום וגרידת לימון כחצי דקה, מוסיפים את שקית הלקט, מערבבים היטב ומוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.
-
03.
מוסיפים את מיץ הלימון ומי הבישול של הפסטה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הפסטה. מערבבים ומגישים חם עם אורגנו טרי מעל.
-
04.
טיפ: לארוחה חלבית מומלץ להוסיף פרמזן מגורר מעל.
הכנת? כאן מדרגים