מתכון ניוקי ברוטב שמנת צמחית ועגבניות | השף הלבן

ניוקי ברוטב שמנת צמחית ועגבניות

איזו חגיגה עשירה בטעמים! בואו ללמוד להכין ניוקי מוקפצים במחבת ברוטב שמנת צמחית לבישול ועגבניות שרי

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות

המרכיבים ל2-4 מנות:

  • חבילת ניוקי מוכן לבישול (500 גרם)
  • 1 שן שום, פרוסה דק
  • ½ כוס שמנת צמחית לבישול של תנובה
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • צרור עלי בזיליקום
  • 1/3 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת מעל להבה בינונית עם כף שמן זית. מטגנים את פרוסות השום כדקה לפני שמוסיפים את השמנת הצמחית. מערבבים היטב ומבשלים מספר דקות, עד שהקרם חם. מתבלים במעט מלח ומניחים בצד.

  • 02.

    מחממים מחבת מעל להבה בינונית עם מעט שמן זית. מוסיפים את הניוקי בשכבה אחידה ומטגנים כמה דקות מכל צד, עד להזהבה. מחלקים את הניוקי המטוגן לצלחות הגשה.

  • 03.

    מחממים עוד מעט שמן זית במחבת ומניחים את חצאי עגבניות השרי במחבת כשהחלק החצוי פונה כלפי מטה. צולים את העגבניות מספר דקות, עד שהן מאבדות מעט מהנוזלים וטעמן הופך מרוכז.

  • 04.

    מניחים בבלנדר את השמנת הצמחית החמה ומחצית העגבניות הצלויות ומעבדים למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    יוצקים מעל הניוקי את קרם השמנת והעגבניות. מניחים מעל כל מנה כמה עגבניות צלויות ומפזרים מעל עלי הבזיליקום והצנוברים. מזליפים כמה טיפות שמן זית ומגישים מיד  

הכנת? כאן מדרגים
(141)