לזניית מצות עם גבינות ותרד - השף הלבן

לזניית מצות עם גבינות ותרד

עשירה בגבינות ומעולה לכל המשפחה – עדי קלינגהופר עם מתכון כשר לפסח של לזניית מצות עם פטה עיזים של פיראוס

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית מצות - עדי קליגהופר
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 12 חתיכות:

מצרכים:
  • חבילת מצות
לגבינות:
  • חבילת פטה עיזים 16% של פיראוס
  • 2 חבילות קוטג' 5% תנובה
  • 1 חבילת פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 250 מ"ל שמנת לבישול של השף הלבן
  • 150 גרם תרד קצוץ ושטוף היטב
  • מעט פלפל שחור
גודל תבנית: תבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.

  • 02.

    מרטיבים היטב מצות ועוטפים אותן במגבת, מניחים בצד למשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בינתיים ממשיכים למילוי - בקערה מניחים קוטג', מפוררים את גבינת הפטה, מוסיפים חצי מחבילת פתיתי המוצרלה, את השמנת, פלפל ואת התרד. מערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    לאחר שהמצות הרטובות נחו בצד מתחילים בהרכבה.

  • 05.

    מסדרים בתחתית התבנית מצות כך שיכסו את כל שטח התבנית. מעל המצות מוסיפים 1/4 מכמות בלילת הגבינות ומשטחים בזהירות, מפזרים מפתיתי המוצרלה שנשארו.

  • 06.

    חוזרים שוב על הפעולה, מניחים מצות כך שיכסו את כל הגבינות, מניחים שוב מבלילת הגבינה ומשטחים, מפזרים פתיתי מוצרלה וחוזרים שוב על אותה הפעולה.

  • 07.

    השכבה האחרונה צריכה להיות הגבינות.

  • 08.

    לבסוף ניתן למזוג בחלק העליון חצי מיכל שמנת לבישול כדי להעשיר את הלזנייה.

  • 09.

    לאחר מכן מפזרים שוב פתיתי מוצרלה.

  • 10.

    מכניסים לאפייה כ-40 עד 50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב באופן אחיד.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 11.

    מוציאים מאפייה, מניחים לצינון כשעה ולאחר מכן פורסים.

  • 12.

    הלזנייה נשמרת כיומיים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.