מתכון לזניה חצילים וירקות ברוטב בשמל ופרמזן | השף הלבן

לזניה חצילים וירקות ברוטב בשמל ופרמזן

בואו לנסות את לזניית החצילים שלנו! שכבות של תענוג איטלקי
מתכון של שף יניב פרטוש – תמיר

מאת: שף יניב פרטוש – תמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה חצילים וירקות ברוטב בשמל ופרמזן

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1 חבילה בצק פסטה של "מעדנות" מופשר וחתוך לעלים
  • 500 מ"ל שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 200 גרם (2 שקיות) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 100 גרם קמח לבן
  • מעט מלח, סוכר, אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 חציל בינוני פרוס לעיגולים
  • 2 יחידות טונה בשמן (ריאו)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את עלי הפסטה בסיר גדול עם מים מומלחים ומניחים בצד.

  • 02.

    הכנת רוטב בשמל: מרתיחים את השמנת, מתבלים במעט מלח, סוכר, ואגוז מוסקט. מוסיפים את פתיתי הפרמזן, מערבבים את הקמח עם מעט חלב עד ליצירת בלילה ויוצקים לתוך השמנת תוך כדי ערבוב. מבשלים כ- 10 דקות ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מטגנים את החצילים במחבת עם מעט שמן ומניחים בצד, באותה מחבת מאדים קלות את קוביות הקישואים ומניחים בצד.

  • 04.

    מניחים עלה פסטהעל צלחת הגשה כשכבה ראשונה ויוצקים מעט רוטב בשמל, מעל הרוטב מניחים את פרוסות החצילים המטוגנים, מעט טונה וקוביות הקישואים, ושוב שכבה של עלי פסטה. חוזרים על התהליך כ- 4-3 פעמים .מקשטים בעלי בזיליקום טרי ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(297)