לזניה ארבע גבינות
לזניה פשוט מצוינת, ללא גלוטן וגם כשרה לפסח – דפי אורז מרובעים מחליפים את הפסטה. עוד יתרון גדול: אפשר להכין מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.
המרכיבים ל8:
- 500 גרם גבינה לבנה "תנובה" 9%
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
- 200 גרם גבינת "עמק" מגוררת גס (או פתיתי "עמק")
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כף עלי קורנית (טימין) טריים או ¾ כפית קורנית מיובשת
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 כפית שום גבישי
- כֺ־½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 800 גרם רוטב עגבניות לפסטה (קנוי או ביתי עשוי מ-2 קופסאות עגבניות מרוסקות + תבלינים)
- 2 כפות שמן זית
- 12 דפי אורז מרובעים 22x22 ס"מ
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי גבינת גאודה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, גבינת שמנת ו-150 גרם גבינת עמק מגוררת. מוסיפים ביצים, עשבי תיבול ותבלינים ומערבבים היטב.
-
03.
יוצקים רבע מכמות רוטב העגבניות על תחתית התבנית. מוסיפים את שמן הזית, מערבבים ומורחים על כל שטח התחתית.
-
04.
מניחים על תחתית התבנית שכבה כפולה של דפי אורז (דף וחצי בכל שכבה). מכסים בחצי מכמות תערובת הגבינות.
-
05.
מניחים על הגבינות שכבה אחת של דפי אורז, יוצקים חצי מכמות הרוטב הנותר, מורחים בזהירות ומכסים בשתי שכבות נוספות של דפי אורז.
-
06.
יוצקים את שארית תערובת הגבינות, מכסים בשכבה אחת של דפי אורז, יוצקים חצי מכמות הרוטב הנותר, ומכסים בשכבה כפולה של דפי אורז.
-
07.
מורחים למעלה את יתרת רוטב העגבניות, וזורים תערובת של 50 גרם עמק מגוררת ו־50 גרם פתיתי פרמזן או גאודה.
-
08.
אופים את הלזניה במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות או עד שמרכז הלזניה מתייצב וציפוי הגבינות מזהיב.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים לצד סלט ירקות טרי.
-
10.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: מנה אידיאלית להכנה מראש. הלזניה נשמרת במקרר (בכלי מכוסה) 5-4 ימים. לפני ההגשה מחממים מחדש - אפשר לחמם מנות בודדות או את כל הכמות יחד.