עגבניות ממולאות באורז ריזוטו | השף הלבן

עגבניות ממולאות באורז ריזוטו

מנה ראשונה ותוספת טעימה. למה למלא באורז ריזוטו דווקא? כי אורז ריזוטו שמר כל רכותו גם כשהוא קר. חצי כוס אורז ארבוריו ושליש כוס אפונה יספיקו למילוי תריסר

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עגבניות ממולאות באורז ריזוטו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12 יחידות:

  • ½ כוס אורז ארבוריו (אורז ריזוטו)
  • 7 כפות שמן זית
  • ½ כוס אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 12 עגבניות אדומות מוצקות בגודל בינוני
  • 4 שיני שום קטנות קלופות
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • 2 כפות עלי נענע
  • חופן עלי ריחן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים פרוסה בעובי 2 ס"מ מחלקה התחתון המעוגל של כל עגבנייה. שומרים את הפרוסות. מרוקנים את פנים העגבניות לתוך קערה בלי לפגוע בדפנות - שומרים את המיץ ואת החתיכות הרכות וזורקים חתיכות נוקשות. מסדרים את העגבניות המרוקנות בתבנית חסינת־חום גדולה מרופדת בנייר אפייה.

  • 02.

    מרסקים יחד שום, פטרוזיליה, נענע וריחן בבלנדר או במעבד המזון. מוסיפים חצי כוס מהמיצים וחתיכות העגבנייה שבקערה (שומרים את השאר) ומערבלים שוב. מעבירים את התערובת לקערה קטנה, מוסיפים אורז, 4 כפות שמן ואפונה ומתבלים במלח ובפלפל. מחלקים את התערובת בין העגבניות. מוסיפים ממיצי העגבניות שבקערה כדי למלא את העגבניות עד שפתן. מכסים בפרוסות העגבנייה השמורות.

  • 03.

    מטפטפים את השמן הנותר על העגבניות, ואופים אותן בחום בינוני־גבוה (200 מעלות) במשך שעה, עד שהאורז מתרכך וקליפת העגבניות מתחילה להשחיר. מרטיבים את העגבניות במיצי התבנית פעמיים־שלוש במהלך האפייה. מוציאים מהתנור, מרטיבים שוב במיצי התבנית ומצננים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)