מתכון גלילות חציל ממולא | השף הלבן

גלילות חציל ממולא

גלילי חצילים ממולאים – לאירוח מושלם וטעים

מאת: סיגל פונדיברידר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילות חציל ממולא

המרכיבים ל מנות 8:

לחצילים:
  • 2 חצילים
  • כחצי כוס שמן זית
למילוי:
  • 50 גרם צנוברים
  • 5 כפות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 5 כפות פטה עיזים 16% "פיראוס"
  • מלח
  • פלפל
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • חלבון של ביצה
  • 2 כפות קמח
  • 5 כפות שמנת מתוקה 32%
לרוטב:
  • שמנת מתוקה 38%
  • שמנת מתוקה 10%
  • 10 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח
  • 2 שיני שום כתושות.
  • פלפל
  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

     פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

  • 02.

     מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים את פרוסות החצילים.

  • 03.

     מורחים את החצילים בעזרת מברשת בשמן זית.

  • 04.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחצילים מזהיבים - 15-20 דקות. (ניתן להכין זאת יום מראש).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב. מרתיחים על הגז ואאחר כך מבשלים עוד 5 דקות נוספות על אש קטנה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מערבבים את חומרי המילוי.

  • 07.

     שמים בקצה כל חציל כף מהמילוי ומגלגלים לגלילה. מסדרים בתבנית אפיה משומנת ומפזרים מעל פרמזן.

  • 08.

    שופכים מעל החצילים את הרוטב ואופים בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות, 20 דקות או עד שמזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(54)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.