בצלים ממולאים בטופו, אורז ואגוזים – טבעוני וחגיגי | השף הלבן

בצלים ממולאים בטופו, אורז ואגוזים

המנה שתקצור את כל המחמאות בשולחן החג השנה. בצלים ממולאים בטופו מתובל בסגנון פרובאנס, יפה וחגיגית, שאי אפשר להפסיק לאכול.

מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בצלים ממולאים בטופו, אורז ואגוזים
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד

המרכיבים ל12:

  • 6 בצלים גדולים למילוי, לבנים או סגולים
למילוי:
  • 1 כוס אורז עגול או בסמטי
  • 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה", מגוררת גס במגררת
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב:
  • 2 כוסות מים
  • 4 כפות רכז רימונים
  • מיץ מלימון סחוט אחד
  • 5-6 ענפי טימין
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • להגשה- 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

הוראות הכנה:

  • 01.

        הכנת הבצלים למילוי- מקלפים את הבצלים ובעזרת סכין מבצעים חתך לאורך הבצל עד לעומק של המרכז שלו. מניחים את הבצלים בסיר וממלאים מים עד לכיסוי מלא. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שניתן לראות את שכבות הבצל מתחילות להיפרד. מסננים ומניחים להצטנן.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

        הכנת המילוי- במחבת מחממים שמן זית. מטגנים בצל קצוץ עד לשקיפות, מוסיפים אורז, טופו מתובל בסגנון פרובנס מגורר גס, אגוזים קצוצים, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה. מורידים מהאש, מוסיפים חמוציות מיובשות ומערבבים היטב.

  • 03.

        לאחר שהבצלים הצטננו מקלפים ומפרידים בזהירות את שכבות הבצל אחת מהשנייה. את שאריות הבצל שומרים בצד לריפוד סיר המילוי.

  • 04.

        מילוי הבצלים- מכינים מחבת עמוקה (סוטאז') או סיר רחב שניתן להכניס לתנור. מרפדים את תחתית הסיר בשאריות קליפות הבצלים שלא ניתן להשתמש בהם למילוי. ממלאים כל קליפה מופרדת של בצל בערך בכף מתערובת המילוי ומגלגלים את קליפת הבצל באופן שיסגור את המילוי אך לא הדוק מידי, שכן התערובת תתנפח בבישול. מניחים כל בצל ממולא בסיר, כאשר תפר המילוי כלפי מטה, אחד לצד השני.

  • 05.

        מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים הממולאים. אם הנוזלים לא מכסים את הבצלים מוסיפים מעט מים רק עד לכיסוי. מניחים על הגז, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים שעה. לאחר שעה מורידים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות נוספות עד להשחמה של הבצלים. מגישים עם בצל ירוק קצוץ דק מעל.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)