מתכון שקשוקה ירוקה עם תרד | השף הלבן

שקשוקה ירוקה עם תרד

שקשוקה תרד

מאת: אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה ירוקה

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • 5-6 ביצים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד קפואים - מופשרת
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה 3%
  • 100 גרם קולאז’ רוקפור מגורר
  • 0.5 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק
  • 0.5 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    סוחטים היטב את התרד מהנוזלים.

  • 02.

    במחבת, ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ושום ומזהיבים קלות.

  • 03.

    מוסיפים את התרד ומערבבים. יוצקים את השמנת והחלב ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות על אש נמוכה .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את גבינת הרוקפור ופתיתי העמק ומערבבים .

  • 05.

    מעבירים לכלי חסין אש.

  • 06.

    יוצרים שקעים בתערובת התרד ושוברים פנימה את הביצים.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ- 25 דקות עד שהביצים מבושלות היטב .

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    מוציאים מהתנור, מפזרים את פתיתי הפרמזן ומגישים.

הידעת?

~טיפ:~~ את יתרת פתיתי העמק מומלץ לשמור במקפיא

הכנת? כאן מדרגים
(42)