המרכיבים ל5-6 מנות:
- 5-6 ביצים
- 5 שיני שום פרוסות
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כף חמאת תנובה
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד קפואים - מופשרת
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן מסדרת השף הלבן
- 1 כוס חלב תנובה 3%
- 100 גרם קולאז’ רוקפור מגורר
- 0.5 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק
- 0.5 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
סוחטים היטב את התרד מהנוזלים.
-
02.
במחבת, ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ושום ומזהיבים קלות.
-
03.
מוסיפים את התרד ומערבבים. יוצקים את השמנת והחלב ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות על אש נמוכה .
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את גבינת הרוקפור ופתיתי העמק ומערבבים .
-
05.
מעבירים לכלי חסין אש.
-
06.
יוצרים שקעים בתערובת התרד ושוברים פנימה את הביצים.
-
07.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ- 25 דקות עד שהביצים מבושלות היטב .
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מהתנור, מפזרים את פתיתי הפרמזן ומגישים.
הידעת?
~טיפ:~~ את יתרת פתיתי העמק מומלץ לשמור במקפיא
הכנת? כאן מדרגים