המרכיבים ל6 מנות:
- 2 בצל גדול קצוץ
- 0.25 כוס שמן זית לטיגון
- 1 קופסא גדולה רסק עגבניות
- 2 עגבניות טריות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1/2 פלפל ירוק (חריף או לא)
- 8 ביצים אורגניות
- מלח לפי הטעם
- פלפל גרוס לפי הטעם
- פפריקה מתוקה
- 3 שיני שום פרוסות
- בצל ירוק / כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מטגניםאת הבצל בשמן זית, במחבת עם קוטר גדול. מוסיפים לאחר דקותיים את השום ומטגנים עד ריכוך.
-
02.
מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ומערבבים.
-
03.
מוסיפים את הפלפל האדום והירוק.
-
04.
מטגנים עד ריכוך עם כשהמחבת מכוסה חלקית.
-
05.
מוסיפים את המלח, הפלפל והרסק, מערבבים מעט ומוסיפים כוס מים (במידה של הרסק) ופפריקה.
-
06.
מטגנים כ - 5 דקות עד לאידוי המים ויצירת רוטב סמיך.
טיימר מופעל
-
07.
יוצרים גומות עם כף עץ ברוטב ומוסיפים בכל גומה ביצה, מבלי לפגוע בחלמון.
-
08.
מוסיפים בצל ירוק, למי שרוצה. מי שמעדיף כוסברה, יפזר מעט לאחר הטיגון.
-
09.
מטבלים במעט מלח ומעט פלפל מעל הביצים ומכסים את המחבת, עד שהביצים עשויות לפי המידה הרצויה.מחפשים עודמתכון לשקשוקה? נסו את השקשוקה המזרחית שלנו!
הכנת? כאן מדרגים