מתכון שקשוקה של בוקר | השף הלבן

שקשוקה של בוקר

שקשוקה של בוקר

מאת: ריקי טאים
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה של בוקר

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 2 בצל גדול קצוץ
  • 0.25 כוס שמן זית לטיגון
  • 1 קופסא גדולה רסק עגבניות
  • 2 עגבניות טריות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק (חריף או לא)
  • 8 ביצים אורגניות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • בצל ירוק / כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגניםאת הבצל בשמן זית, במחבת עם קוטר גדול. מוסיפים לאחר דקותיים את השום ומטגנים עד ריכוך.

  • 02.

    מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים את הפלפל האדום והירוק.

  • 04.

    מטגנים עד ריכוך עם כשהמחבת מכוסה חלקית.

  • 05.

    מוסיפים את המלח, הפלפל והרסק, מערבבים מעט ומוסיפים כוס מים (במידה של הרסק) ופפריקה.

  • 06.

    מטגנים כ - 5 דקות עד לאידוי המים ויצירת רוטב סמיך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    יוצרים גומות עם כף עץ ברוטב ומוסיפים בכל גומה ביצה, מבלי לפגוע בחלמון.

  • 08.

    מוסיפים בצל ירוק, למי שרוצה. מי שמעדיף כוסברה, יפזר מעט לאחר הטיגון.

  • 09.

    מטבלים במעט מלח ומעט פלפל מעל הביצים ומכסים את המחבת, עד שהביצים עשויות לפי המידה הרצויה.מחפשים עודמתכון לשקשוקה? נסו את השקשוקה המזרחית שלנו!

הכנת? כאן מדרגים
(108)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.