מתכון שקשוקה של בוקר | השף הלבן

שקשוקה של בוקר

שקשוקה של בוקר

מאת: ריקי טאים
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה של בוקר

המרכיבים ל6 מנות:

  • 2 בצל גדול קצוץ
  • 0.25 כוס שמן זית לטיגון
  • 1 קופסא גדולה רסק עגבניות
  • 2 עגבניות טריות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק (חריף או לא)
  • 8 ביצים אורגניות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • בצל ירוק / כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגניםאת הבצל בשמן זית, במחבת עם קוטר גדול. מוסיפים לאחר דקותיים את השום ומטגנים עד ריכוך.

  • 02.

    מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים את הפלפל האדום והירוק.

  • 04.

    מטגנים עד ריכוך עם כשהמחבת מכוסה חלקית.

  • 05.

    מוסיפים את המלח, הפלפל והרסק, מערבבים מעט ומוסיפים כוס מים (במידה של הרסק) ופפריקה.

  • 06.

    מטגנים כ - 5 דקות עד לאידוי המים ויצירת רוטב סמיך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    יוצרים גומות עם כף עץ ברוטב ומוסיפים בכל גומה ביצה, מבלי לפגוע בחלמון.

  • 08.

    מוסיפים בצל ירוק, למי שרוצה. מי שמעדיף כוסברה, יפזר מעט לאחר הטיגון.

  • 09.

    מטבלים במעט מלח ומעט פלפל מעל הביצים ומכסים את המחבת, עד שהביצים עשויות לפי המידה הרצויה.מחפשים עודמתכון לשקשוקה? נסו את השקשוקה המזרחית שלנו!

הכנת? כאן מדרגים
(108)