שקשוקה מוקרמת
רוטב עגבניות עשיר, ביצים בדיוק במידה ופרמז׳ן שמוסיף טוויסט לשקשוקה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 פלפל אדום
- 1 פלפל אדום חריף (אם רוצים)
- 3 כוסות (כ-600 מ"ל) עגבניות מרוסקות
- 8 ביצים
- 1/2 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- מלח
- פלפל גרוס
- 1 ענף בצל ירוק קצוץ לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות.
-
02.
מחממים במחבת (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר 26 ס"מ או 28 ס"מ) 3 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הפלפלים והשום כ-3 דקות עד שמזהיבים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים פרמזן ומתבלים במלח ופלפל.
-
05.
יוצרים גומחות קטנות בין העגבניות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים מעל פתיתי עמק.
-
06.
מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.
טיימר מופעל
-
07.
מתבלים מעל במלח ופלפל גרוס. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים