שקשוקה ירוקה עם גבינת עזים | השף הלבן

שקשוקה ירוקה עם גבינת עזים

שקשוקה ירוקה על בסיס תרד, קישואים וביצים עם שדרוג של תלוליות גבינת עיזים למריחה, שמוסיפה קרמיות מענגת.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה ירוקה עם גבינת עזים

המרכיבים ל2-3:

  • 1-2 כפות שמן זית
  • בצל גדול חצוי ופרוס
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 400 גרם תרד טרי (אפשר גם קפוא ומופשר)
  • 100 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט טרי מגורר
  • 4-5 ביצים
  • 80 גרם גבינת עזים פיראוס 5% למריחה

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת גדולה מחממים שמן על להבה גבוהה.

  • 02.

    מטגנים את הבצל עד שהוא מקבל גוון שקוף.

  • 03.

    מוסיפים פנימה את השום ומטגנים כדקה. 

  • 04.

    מוסיפים את הקישואים החתוכים, מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5-6 דקות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 05.

    מוסיפים תרד ומערבבים היטב עד שהוא נטמע בתערובת וכל הנוזלים מתאדים.

  • 06.

    יוצקים פנימה שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל עוד כדקה.

  • 07.

    מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים ומוסיפים את הביצים. בעזרת כפית מפזרים מעל תלוליות של גבינת עזים ומכסים את המחבת.

  • 08.

    ממשיכים לבשל את השקשוקה במשך 4-5 דקות, מכוסה, או עד שהביצים מגיעות לדרגת העשייה הרצויה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)