שקשוקה חריפה עם בולגרית
משדרגים את השקשוקה הישראלית עם נגיעות גבינה בולגרית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4 מנות:
- שמן זית
- 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
- 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
- 1 שקית לקט לשקשוקה של סנפרוסט
- 4 ביצים טריות בגודל בינוני, מופרדות
- 50 גרם גבינה בולגרית 5% של "פיראוס"
- צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עמוקה עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים הפלפל החריף ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את תכולת שקית הלקט ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כ- 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בעזרת כף עץ יוצרים 6 גומות ברוטב. מניחים בכל גומה חלמון. בשלב הזה ניתן להוסיף לרוטב חלק או את כל החלבונים. מבשלים כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
כשהשקשוקה מוכנה, מפוררים מעל מחבת השקשוקה גבינה בולגרית ומפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים לצד חלה.
הכנת? כאן מדרגים