מתכון שקשוקה חריפה עם בולגרית | השף הלבן

שקשוקה חריפה עם בולגרית

משדרגים את השקשוקה הישראלית עם נגיעות גבינה בולגרית

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה חריפה עם בולגרית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4 מנות:

  • שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
  • 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • 1 שקית לקט לשקשוקה של סנפרוסט
  • 4 ביצים טריות בגודל בינוני, מופרדות
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5% של "פיראוס"
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים הפלפל החריף ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים את תכולת שקית הלקט ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כ- 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בעזרת כף עץ יוצרים 6 גומות ברוטב. מניחים בכל גומה חלמון. בשלב הזה ניתן להוסיף לרוטב חלק או את כל החלבונים. מבשלים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    כשהשקשוקה מוכנה, מפוררים מעל מחבת השקשוקה גבינה בולגרית ומפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים לצד חלה. 

הכנת? כאן מדרגים
(132)