שקשוקה בלקנית | השף הלבן

שקשוקה בלקנית

שקשוקה חצילים ועגבניות בשדרוג פיראוס בולגרית 5%

מאת: שחר ואורן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה בלקנית

המרכיבים ל2:

לרכישה >>
מרכיבים:
  • 1 חציל גדול
  • רבע כוס שמן זית
  • 30 עגבניות שרי צבעוניות
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • פלפל ירוק חריף
  • כוס מים
  • 5 ביצים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • חופן זיתי קלמטה
  • גבינה בולגרית 5% פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחילה מטגנים את החציל עד השחמה כדי שיספיק להתרכך עד סוף הבישול.

  • 02.

    מוסיפים את העגבניות, תיבול, רסק, שום ופלפל חריף ומערבבים היטב.

  • 03.

    נותנים לרוטב להתבשל כ- 10 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    יוצרים גומות ולתוכן שוברים ביצים

  • 05.

    מבשלים למשך 3 דקות עם מכסה סגור כדי שהלבן יתבשל אבל הצהוב ישאר נוזלי

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מכסים את האש ומקשטים בפטרוזיליה וזיתי קלמטה

  • 07.

    כדי לשדרג את הטעם עד הסוף מפוררים בנדיבות גבינה בולגרית 5% של פיראוס

הכנת? כאן מדרגים
(1)