מתכון צ'יפס בלגי אמיתי | השף הלבן

צ'יפס בלגי אמיתי

צ׳יפס מושלם זה לא עניין של מה בכך. הבלגים יודעים את זה. וככה הם עושים את זה

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צ'יפס בלגי אמיתי
  • תפוחי אדמה (רצוי מזן שמיועד לטיגון ולא טריים מדי)
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות בעובי של לפחות סנטימטר (ככל שהצ'יפס עבה יותר, כך יקטן שטח המגע שלו עם השמן. התוצאה: יותר תוך נימוח ופחות ספיגת שמן). מניחים את הצ'יפס החתוך בקערה עם מים וקרח עד הטיגון.

  • 02.

    מחממים את השמן (אם יש מדחום מיוחד לשמן - עד כ-160 מעלות. אם אין, עד לטמפרטורה שבה תפוח אדמה שנטבל בשמן מייצר מיד בועות רתיחה קלות סביבו). מייבשים היטב את תפוחי האדמה במגבת מטבח.

  • 03.

    מכניסים לשמן כמות לא גדולה מדי של תפוחי אדמה, כך שיהיו מכוסים לגמרי בשמן ולא יורידו את הטמפרטורה בצורה חדה מדי. מטגנים עד שהצ'יפס מבושל לגמרי ורך בפנים (בודקים במזלג) אך עדיין לבן לגמרי מבחוץ (7-8 דקות). מוציאים את תפוחי האדמה למסננת וממשיכים לטגן כך את כל תפוחי האדמה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    מניחים לצ'יפס להתקרר לגמרי. אפשר להשאיר אותו כך אפילו כמה שעות עד הטיגון השני.

  • 05.

    לטיגון השני מחממים שוב את השמן לחום גבוה מאוד (190-195 מעלות אם יש מדחום, או עד לסף עישון אם אין). מטגנים שוב את הצ'יפס, עד שהוא משחים יפה מבחוץ (דקה או שתיים). מוציאים למסננת כדי להיפטר מרוב השמן, ואז לצלחת מרופדת במגבות נייר. ממליחים בנדיבות ואוכלים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(198)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.