מתכון צ'אדי- לביבות גרוזיניות | השף הלבן

צ'אדי- לביבות גרוזיניות

המתכון הקלאסי ללביבות עשויות מקמח תירס שאפשר לשלב עם גבינות מלוחות וסלט מרענן לארוחת ערב משפחתית

מאת: שירלי צור
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צ'אדי- לביבות גרוזיניות

המרכיבים ל10 לביבות:

  • 2 כוסות קמח תירס מנופה.
  • 1 כוס קמח לבן מנופה.
  • 2 ביצים.
  • 2 כוסות מים פושרים.
  • קורט מלח.
  • 250 גרם גבינה מלוחה(חמד,ברינזה,בולגרית,צפתית).
  • 20 גרם שמרים/שמרית.
  • 1 כוס שמן קנולה לטיגון.

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח ומלח ויוצרים באמצע גומה.

  • 02.

    מוסיפים ביצים,מים ושמרים ומתחילים ללוש בצק.

  • 03.

    מפוררים גבינה ומוסיפים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך מאוד.

  • 04.

    מחממים מחבת ויוצקים רבע כוס שמן.

  • 05.

    בעזרת כף גדולה מרימים את הבצק ומניחים בשמן החם.

  • 06.

    מטגנים משני הצדדים עד שיזהבו (אש בינונית).

  • 07.

    מוסיפים שמן לפני שמניחים עוד לביבות במחבת.

  • 08.

    מוסיפים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג. הערה: את הלביבות מכינים גם בלי גבינה ואז מוסיפים יותר מלח..1/2כפית.

הכנת? כאן מדרגים
(159)