מתכון פריטטה תרד | השף הלבן

פריטטה תרד

כמות הביצים מותאמת לסיר ברוחב 28-30 ס"מ. אפשר לחצות את כמויות המרכיבים ולהכין במחבת או בסיר קטן יותר. מכיוון שהגבינה מלוחה אין צורך להמליח

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה תרד
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל פריטטה בקוטר 28-30 ס"מ, 8 מנות:

  • 6 ביצים גדולות
  • 150 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" - מפוררת
  • 2 בצלים סגולים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 2 חבילות תרד טרי, שטוף ומסונן (ניתן להחליף במדליוני תרד סנפרוסט)
  • אפשרות: פלפל שחור גרוס דק/גס
  • לטיגון: 2-3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    בקערה בינונית טורפים 6 ביצים במטרף ידני.

  • 03.

    מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת ומעט מאוד פלפל שחור גרוס.

  • 04.

    מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר רחב בקוטר 30 ס"מ (שמתאים גם לתנור) על אש גבוהה.

  • 05.

    כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הסגול הפרוס ומטגנים עד להזהבה טובה.

  • 06.

    מוסיפים את עלי התרד ומטגנים-מערבבים במשך דקה או עד להתרככות העלים.

  • 07.

    מוסיפים את תערובת הביצים לסיר, מערבבים ומטגנים מבלי לערבב במשך 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מעבירים את הסיר למרכז התנור ואופים במשך 30 דקות או עד להתייצבות (כשמרכז הפריטטה אינו רוטט) והופעת סימני צריבה יפים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.