פריטטה ברוקולי, פטה ופטריות
החביתה שמכינים בכל בית קיבלה שדרוג ספרדי לפריטטה עשירה בירקות וגבינות. מתכון שישדרג לכם את ארוחות הבוקר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל5:
- 1/2 כוס מיני ברוקולי "סנפרוסט"
- 1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
- 1 בצל קטן קצוץ
- 5 ביצים M
- 1/4 כוס חלב טרי 3% "תנובה"
- מלח פלפל- לפי הטעם
- 1/4 חבילת גבינת פטה עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 200 מעלות בתוכנית טורבו ואופים את הפטריות, הבצל והברוקולי כ – 25 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מצננים את הירקות ומערבבים עם כל הרכיבים מלבד הגבינה.
-
03.
מעבירים את הבלילה למחבת המתאימה גם לתנור ומפזרים מלמעלה את גבינת הפטה.
-
04.
מבשלים את החביתה על אש בינונית עד שנוצר מעט קרום בצידי החביתה ומעבירים לתנור.
-
05.
מנמיכים את חום התנור ל -180 מעלות ואופים כ – 25 דקות או עד שהחביתה מוכנה ויציבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים