פסטל דה נאטה | השף הלבן

פסטל דה נאטה

מאפה מתוק שמקורו בפורטוגל וישדרג לכם כל אירוח! מתכון מעולה למאפה בצק עלים במילוי קרם וניל עשיר שלא ניתן לעמוד בפניו

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטל דה נאטה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 12-14 יחידות:

  • 1 חבילה (1 קילו) בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
למילוי:
  • 3 ו-½ כוסות (840 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית או תכולת מקל וניל
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות קורנפלור
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר את החלב, השמנת, תמצית הווניל והסוכר עד לרתיחה ומסירים מהאש.

  • 02.

    מערבבים בקערה את הקורנפלור עם 3 כפות מים ומוסיפים את החלמונים, טורפים יחד בעזרת מטרפה.

  • 03.

    יוצקים מעט מהחלב והשמנת החמים אל תערובת החלמונים ובוחשים במהירות.

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הסיר, בוחשים באופן תמידי עד לאיחוד התערובת ומחזירים את כל תכולת הקערה אל הסיר.

  • 05.

    מחממים על להבה נמוכה ובוחשים ללא הפסקה עד לקבלת קרם סמיך. מצננים מעט.

  • 06.

    פורסים את בצק העלים וקורצים עיגולים בקוטר גדול מעט מקוטר תבנית שקעים.

  • 07.

    מניחים כל עיגול בצק בתבנית השקעים וממלאים בקרם.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שחלקו העליון של הקרם משחים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.