פלאפל עדשים ברוטב יוגורט עיזים | השף הלבן

פלאפל עדשים ברוטב יוגורט עיזים

פלאפל עדשים (ללא גלוטן) מתובל היטב, אפוי, מזין ומשביע.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
פלאפל עדשים ברוטב יוגורט עזים

המרכיבים ל22:

  • 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה, עלים בלבד, שטופים היטב ומסוננים
  • 1/2 חבילה כוסברה, עלים בלבד, שטופים היטב ומסוננים
  • 1 בצל סגול/לבן, קלוף וחתוך לרבעים
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף גדושה טחינה גולמית
  • 1 כף שמן זית
  • כפית ורבע מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס גס
  • לאפייה: שמן זית
  • לרוטב יוגורט:
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים פיראוס
  • 1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4-1/3 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    פלאפל עדשים (ללא גלוטן) מתובל היטב, אפוי, מזין ומשביע. אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להמירה בכמות נוספת של פטרוזיליה. אם אוהבים חריף אפשר להוסיף מעט פלפל חריף ירוק. שימו לב שאין להמליח את מי הבישול של העדשים, משום שמלח מעכב בישול קטניות.

  • 02.

     שוטפים היטב עדשים במסננת דקה ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים מי ברז (לפחות 3 ס"מ מעל כיסוי העדשים), מכסים ושמים על אש גבוהה. מבשלים עד רתיחה (כ-5 דקות), מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 14-16 דקות או עד להתרככות מספקת – אך לא יותר מדי. מסננים במסננת דקה ומחזירים לסיר, ללא אש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

     מחממים תנור ל-175 מעלות (טורבו) ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות ב-1-2 ניירות אפייה. משמנים כל תבנית ב-1-2 כפות שמן זית ומורחים היטב על פני הנייר, בעזרת מברשת סיליקון או בידיים.

  • 04.

     שמים במעבד מזון עם להב פלדה פטרוזיליה וכוסברה (שטופות ומסוננות היטב) ומעבדים. אוספים במרית את שניתז לדופנות ומעבדים שוב.

  • 05.

     מוסיפים בצל ושום למעבד המזון וקוצצים דק. אוספים במרית את שניתז לדופנות ומעבדים שוב.

  • 06.

     מוסיפים את העדשים המבושלות למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

  • 07.

     מוסיפים ביצה, טחינה, שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים עד להשגת אחידות. אוספים במרית את שניתז לדופנות ומעבדים שוב. אם לא נרתעים מביצה חיה, טועמים את התערובת ומתקנים תיבול עם מלח או פלפל.

  • 08.

     נוטלים כדורים בקוטר

  • 09.

    5-4 ס"מ מהעיסה (בכף או בידיים משומנות) ושמים על גבי הנייר המשומן בתבנית, במרווחים של לפחות 3 ס"מ בין קציצה לקציצה. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים במשך 15 דקות. בעזרת מרית הופכים את הקציצות ואופים עוד 12-15 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה. מוציאים. ממשיכים כך עם התבנית השניה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 10.

     במהלך האפייה: מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 11.

     כשהקציצות מוכנות מגישים עם רוטב היוגורט.

הכנת? כאן מדרגים
(0)