מתכון מלאווח במילוי לצ'ו טונה | השף הלבן

מלאווח במילוי לצ'ו טונה

כשהאוכל התימני יוצא לדואט עם הגורמה האיטלקי

מאת: לאה רינד
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מלאווח במילוי לצ'ו טונה

המרכיבים ל6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:

  • חבילת מלאווח
  • קופסת טונה
  • שמן / שמן זית
  • 2 בצל
  • 2 עגבניות
  • זיתים - לבחירה
  • פטריות - לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • מעט כמון
לאפיה
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לפיזור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים מעט את המלאווח עד למצב שניתן לחתוך אותו ולקפל אותו, אך שלא יהיה רך מידי כדי שלא ידבק.

  • 02.

    בינתים מכינים את המילוי:

  • 03.

    חותכים את הבצל והעגבניות לריבועים קטנים.

  • 04.

    משמנים מחבת ומטגנים את הבצל. כאשר הוא זהוב מוסיפים את העגבניות תוך כדי ערבוב מידי פעם. הטיגון נעשה על אש נמוכה כדי שהלצ'ו יוכל להיטגן הרבה ולהתרכך מבלי להישרף.

  • 05.

    לאחר כמה דקות מוסיפים את הזיתים והפטריות ושוב - תוך כדי ערבוב מתמיד מידי פעם.

  • 06.

    מתבלים במלח, פלפל וכמון - ומשפרים לפי הטעם. כאשר העגבניות רכות והלצ'ו ערב לחיך- הוא מוכן. מכבים את האש ומקררים

  • 07.

    כעת ממלאים את המלאווח:מניחים כמה כפות מהלצ'ו בצד אחד של המלאווח (לא הרבה מידי שלא יגלוש באפיה / בטיגון).

  • 08.

    סוגרים את המלאווח לחצי, כך שמתקבלת צורה של חצי עיגול, ומהדקים היטב בצדדים.

  • 09.

    לטיגון: טגנו במחבת משומן משני הכיוונים עד להשחמה.

  • 10.

    לאפיה: מרחו מהביצה הטרופה מעט על המלאווח מצידו העליון ופזרו שומשום. שימו בתבנית משומנת או עם ניר אפיה, ואפו על חום 180 מעלות עד שהמלאווח מוכן.  

הכנת? כאן מדרגים
(68)