מחבת של ירוקים (מוגש ליד הדגים) | השף הלבן

מחבת של ירוקים (מוגש ליד הדגים)

הם בריאים, הם טעימים, הם משביעים והם מהווים תוספת נפלאה לדג, למאפים ולגבינות.

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מחבת של ירוקים (מוגש ליד הדגים)

המרכיבים ל8:

  • 350 גרם כרובי ניצנים חצויים
  • 250 גרם אפונה סינית
  • 250 גרם ברוקומיני או ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 3-2 שיני שום כתושות
אפשרות:
  • 3-2 פילטים של אנשובי
  • ½ לימון, פרוס דק וקצוץ עם הקליפה
  • פלפל שחור גרוס
להגשה:
  • יוגורט תנובה 3% שומן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח וחולטים את הירקות 2-3 דקות. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, להפסקת הבישול. ממתינים כמה דקות, מסננים ומייבשים היטב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מחממים במחבת גדולה את החמאה והשום (וגם אנשובי, עם רוצים), עד שהם מעלים ריח. מוסיפים את הירקות החלוטים ומקפיצים 3 דקות, לזיגוג. מוסיפים את הלימון הקצוץ, פלפל ומלח (אם משתמשים באנשובי, אין צורךלהמליח) ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    יוצקים את היוגורט לצלחת גדולה ומניחים עליו את הירקות (אפשר גם להגיש את היוגורט בכלי נפרד). מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)