מחבת של ירוקים (מוגש ליד הדגים) | השף הלבן

מחבת של ירוקים (מוגש ליד הדגים)

הם בריאים, הם טעימים, הם משביעים והם מהווים תוספת נפלאה לדג, למאפים ולגבינות.

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מחבת של ירוקים (מוגש ליד הדגים)

המרכיבים ל 8:

  • 350 גרם כרובי ניצנים חצויים
  • 250 גרם אפונה סינית
  • 250 גרם ברוקומיני או ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 3-2 שיני שום כתושות
אפשרות:
  • 3-2 פילטים של אנשובי
  • ½ לימון, פרוס דק וקצוץ עם הקליפה
  • פלפל שחור גרוס
להגשה:
  • יוגורט תנובה 3% שומן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח וחולטים את הירקות 2-3 דקות. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, להפסקת הבישול. ממתינים כמה דקות, מסננים ומייבשים היטב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מחממים במחבת גדולה את החמאה והשום (וגם אנשובי, עם רוצים), עד שהם מעלים ריח. מוסיפים את הירקות החלוטים ומקפיצים 3 דקות, לזיגוג. מוסיפים את הלימון הקצוץ, פלפל ומלח (אם משתמשים באנשובי, אין צורךלהמליח) ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    יוצקים את היוגורט לצלחת גדולה ומניחים עליו את הירקות (אפשר גם להגיש את היוגורט בכלי נפרד). מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.