לביבות תפוחי-אדמה
לביבות תפוחי אדמה מצוינות לחנוכה ולכל השנה כולה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל15 מנות:
- 3 תפוחי-אדמה בינוניים. מקולפים ומגורדים גס בפומפיה.
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
- 1 כוס פטרוזליה קצוצה דק.
- 3 ביצים.
- 3/4 כוס קמח מצה או פירורי לחם. (אם יש צורך מוסיפים עוד).
- כפית שטוחה מלח. (או לפי הטעם).
- פלפל לפי הטעם.
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה את תפוחי האדמה המגורדים, ביצים, מלח, פלפל, פטרוזליה, מערבבים קצת בכף עץ, ולבסוף מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
-
02.
העיסה צריכה להיות יציבה ולא מתפרקת. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח-מצה.
-
03.
מחממים שמן במחבת בגובה ס"מ. מניחים כף גדושה מהעיסה. ומשטחים אותה קצת בעזרת הכף. מטגנים כ-3 דקות מכל צד על אש בינונית.
טיימר מופעל
-
04.
כאשר העיסה בקערה בין טיגון אחד לשני העיסה מפרישה נוזלים. אז לפני כל סיבוב של טיגון לערבב קצת את העיסה בקערה.
הכנת? כאן מדרגים