לביבות תפוחי-אדמה | השף הלבן

לביבות תפוחי-אדמה

לביבות תפוחי אדמה מצוינות לחנוכה ולכל השנה כולה

מאת: ליהי קרויץ
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי-אדמה

המרכיבים ל15 מנות:

  • 3 תפוחי-אדמה בינוניים. מקולפים ומגורדים גס בפומפיה.
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה דק.
  • 3 ביצים.
  • 3/4 כוס קמח מצה או פירורי לחם. (אם יש צורך מוסיפים עוד).
  • כפית שטוחה מלח. (או לפי הטעם).
  • פלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את תפוחי האדמה המגורדים, ביצים, מלח, פלפל, פטרוזליה, מערבבים קצת בכף עץ, ולבסוף מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.

  • 02.

    העיסה צריכה להיות יציבה ולא מתפרקת. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח-מצה.

  • 03.

    מחממים שמן במחבת בגובה ס"מ. מניחים כף גדושה מהעיסה. ומשטחים אותה קצת בעזרת הכף. מטגנים כ-3 דקות מכל צד על אש בינונית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    כאשר העיסה בקערה בין טיגון אחד לשני העיסה מפרישה נוזלים. אז לפני כל סיבוב של טיגון לערבב קצת את העיסה בקערה. 

הכנת? כאן מדרגים
(432)