לביבות קישואים וכרישה - משביעות ובריאות | השף הלבן

לביבות קישואים וכרישה

נעמי אבליוביץ' מגוונת לנו את החג עם מתכון נפלא ללביבות ירקות עם מטבל גבינות טעים ליד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות קישואים וכרישה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל10 יחידות:

  • 2 קישואים, מגורדים במעבד מזון או פומפיה
  • 1 כרישה, קצוצה דק
  • 1 ביצה
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • שמן זית, לטיגון
למטבל:
  • 1 כוס יוגורט עזים של פיראוס
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ים, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הקישוא המגורד עם 1 כף מלח גס במסננת, מערבבים ומניחים לקישוא להגיר נוזלים כ- 10 דקות. סוחטים את הקישוא היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את הכרישה והביצה ומתבלים במלח (אם צריך עוד) ופלפל שחור.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת הקישואים.

  • 03.

    מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה. כשהשמן חם, 'מפילים' כפות מהתערובת ומשטחים מעט ללביבות. מטגנים מעל חום בינוני עד שהלביבות שזופות מצד אחד, 3-4 דקות, לפני הופכים לטיגון הצד השני, 2-3 דקות נוספות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפיה וחוזרים על הפעולות עם יתר התערובת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    להכנת המטבל, מניחים בקערה את כל הרכיבים, מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול לפי הצורך.

הכנת? כאן מדרגים
(270)