חביתת תרד וגבינה לבנה - השף הלבן

חביתת תרד וגבינה לבנה

חביתת תרד וגבינה לבנה – בריאה, מאוזנת, וכל כך טעימה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חביתת תרד וגבינה לבנה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 בטטה קלופה
  • 1 בצל סגול
  • 1 קישוא
  • 4-5 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • 7 ביצים
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% של תנובה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות עלי תרד דקים טריים
גודל תבנית: תבנית 22-24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    חותכים את הבטטה והבצל לרבעים ואז לפרוסות דקות.

  • 03.

    חותכים את הקישוא לחצי ואז לפרוסות דקות.

  • 04.

    שמים את הירקות בקערה, מזלפים עליהם שמן, מפזרים מלח ומערבבים.

  • 05.

    מעבירים לתבנית, משטחים ואופים 30 דקות. מדי 10 דקות מערבבים לאפייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    בקערה טורפים ביצים, גבינה, מלח ופלפל. מוסיפים את התרד ומערבבים קלות.

  • 07.

    בתבנית משומנת היטב בקוטר 24 שמים מחצית מהירקות הקלויים ועליהן מוזגים את הביצים ותרד. מוסיפים את המחצית השנייה של הירקות ומפזרים מלמעלה.

  • 08.

    אופים על 180 מעלות טורבו 30-40 דקות עד שהחביתה יציבה ומעט שחומה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    אוכלים חם לוהט עם סלט.

הידעת?

*אם אין לכם תרד שימו פטרוזיליה, אם אין בטטה, שימו פלפל אדום.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.