חביתת תרד וגבינה לבנה
חביתת תרד וגבינה לבנה – בריאה, מאוזנת, וכל כך טעימה
חלבי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 בטטה קלופה
- 1 בצל סגול
- 1 קישוא
- 4-5 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- 7 ביצים
- 1 חבילה גבינה לבנה 5% של תנובה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 2 כוסות עלי תרד דקים טריים
גודל תבנית: תבנית 22-24
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
חותכים את הבטטה והבצל לרבעים ואז לפרוסות דקות.
-
03.
חותכים את הקישוא לחצי ואז לפרוסות דקות.
-
04.
שמים את הירקות בקערה, מזלפים עליהם שמן, מפזרים מלח ומערבבים.
-
05.
מעבירים לתבנית, משטחים ואופים 30 דקות. מדי 10 דקות מערבבים לאפייה אחידה.
טיימר מופעל
-
06.
בקערה טורפים ביצים, גבינה, מלח ופלפל. מוסיפים את התרד ומערבבים קלות.
-
07.
בתבנית משומנת היטב בקוטר 24 שמים מחצית מהירקות הקלויים ועליהן מוזגים את הביצים ותרד. מוסיפים את המחצית השנייה של הירקות ומפזרים מלמעלה.
-
08.
אופים על 180 מעלות טורבו 30-40 דקות עד שהחביתה יציבה ומעט שחומה.
טיימר מופעל
-
09.
אוכלים חם לוהט עם סלט.
הידעת?
*אם אין לכם תרד שימו פטרוזיליה, אם אין בטטה, שימו פלפל אדום.
הכנת? כאן מדרגים