מתכון ביצים אפויות ברוטב שקשוקה ושמנת | השף הלבן

ביצים אפויות ברוטב שקשוקה ושמנת

ארוחה מהירה של ביצים קשות, רוטב שקשוקה, שמנת מתוקה וגבינה מגוררת

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ביצים אפויות ברוטב שקשוקה ושמנת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל2-4 מנות:

  • 4 ביצים קשות
  • 1 כוס + 4 כפיות רוטב שקשוקה "אוליביה"
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כף שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • 50 גרם פתיתי עמק למאפים, או גבינת עמק מגוררת
  • 2 כפות פתיתי פרמז׳ן מסדרת קולקשן
  • 2 כפיות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים את התנור או את הטוסטר־אובן לחום בינוני גבוה (200 מעלות). קולפים את הביצים הקשות וחוצים אותן לאורכן.

  • 03.

    מערבבים בסיר קטן 1 כוס רוטב שקשוקה, שמנת ושמן זית, ומחממים עד לרתיחה. מסירים מהאש ומתבלים במלח לפי הטעם. יוצקים את הרוטב החם לכלי חסין חום, שיכיל את חצאי הביצים בנוחות (14x20 ס"מ, או כלי אחר ששטחו דומה), וזורים עליו את פתיתי העמק.

  • 04.

    מסדרים את חצאי הביצים ברוטב, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מעטרים כל חצי ביצה במעט רוטב שקשוקה, וזורים למעלה את פתיתי הפרמזן. אופים בחלקו העליון של התנור במשך 10 דקות, עד שהרוטב מבעבע והגבינה נמסה. זורים למעלה פטרוזיליה או כוסברה. מגישים חם. נהדר עם לחם טרי לניגוב הרוטב, או ליד תפוחי אדמה מבושלים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(271)