ביצה בקן עם פטה ותרד | השף הלבן

ביצה בקן עם פטה ותרד

גרסת המבוגרים לביצה בקן עם קרם עשיר של תרד וגבינה. 20 דקות הכנה ויש לכם ארוחת בוקר או ערב משודרגת וקוצרת מחמאות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ביצה בקן משודרגת עם פטה ותרד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2:

  • 1/2 כוס תרד "סנפרוסט", מופשר ומסונן
  • 4 כפות פטה עיזים "פיראוס", מפוררת
  • פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון
  • 4 פרוסות חלה
  • 2 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה תרד, פטה ומעט פלפל שחור. קורצים ב-2 פרוסות חלה עיגול בקוטר של כ 6 ס"מ.

  • 02.

    מחממים שמן במחבת ומזהיבים צד אחד של 2 פרוסות חלה שקרצנו. מניחים כל פרוסה מוזהבת על פרוסה שלמה וממלאים את החלל הקרוץ בתערובת התרד. יוצרים גומה בתרד ושמים בה חלמון או ביצה שלמה.

  • 03.

    מחממים מחבת עם שמן ושמים בה את הכריכים הפתוחים. מכסים ומטגנים עד שהתחתית משחימה והביצה חצי עשויה ומגישים. אם רוצים ביצה עשויה לגמרי מוותרים על הזהבת הפרוסה הקרוצה אך בסיום טיגון התחתית הופכים את הכריך ומטגנים את הצד עם הביצה.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.